PROMETNA PROGNOZA: Tijekom jutra i poslijepodne pojačan promet na gradskim prometnicama i obilaznicama

Zagreb.info
Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Normaliziran je promet na županijskoj cesti ŽC4178 između mjesta Bodovaljci i Orubica.
 
Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Istri, Hrvatskom primorju i dijelu Dalmacije.
 
Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocestama: A1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela i na A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo 2.
 
Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice duž Jadranske (DC8) i Ličke magistrale (DC1) te na cestama u gorju. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.
 
Podsjećamo vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze sa upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.
 
Zbog radova zatvorene su dionice državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (od 17. km do 23. km) i Udbina-Gračac, dok se na dionici Budačka Rijeka-Grabovac (0. do 2. km) vozi jednim kolničkim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semforima (osim od 28. listopada do 01. studenog). Obilazak na dionici Udbina-Gračac: Udbina (DC1)-Gornja Ploča (DC522)-Ličko Cerje (DC50)-Gračac (DC1). Obilazak na dionici Tušilović-Budačka Rijeka: Tušilović-DC6- Vojnić– DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka. Od nedjelje, 16. listopada u 8 sati do 24. listopada u 8 sati na dionici Udbina-Gračac promet će se propuštati jednim kolničkim trakom, naizmjence.
Do 17. listopada u 12 sati zbog radova je prekinut promet na državnoj cesti DC404 Rijeka (D8) – Luka Brajdica – čvorište Draga na ulaznom kraku u smjeru Vežica-čvor Draga. Obilazak: Vežica-tunel Pećine-Brajdica-čvor Draga.
 
Do 16. listopada zbog manifestacije Dan grada Novske i Međunarodne smotre folklora zatvorena je DC312 od ulice bana Jelačića do ulice kralja Tomislava u Novskoj, a obilazak je gradskim prometnicama.
 
Do 16. listopada u 23,55 sati vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju u Tinjanu, zbog internacionalnog sajma pršuta ISAP 2016.


Komentari