PROMETNA PROGNOZA: Magla smanjuje vidljivost, ceste su skliske, a moguća je i poledica

Pexsels

Radovi otežavaju prometovanje na nekim dioncama autocesta.

Iako je subota na gradskim prometnicama promet je nešto gušći. Vikend je i Advent je u grad dozvao ljude iz svih djelova hrvatske, ali i inozemstva. Na većim prometnim pravcima moguće su gužve zato se naoružajte strpljenjem.

Vozite oprezno, upalite svjetna i održavajte sigurnosni razmak između vozila.

Završeni su radovi razminiranja pojasa uz autocestu A1, pa više neće biti zatvaranja dionice između čvorova Sveti Rok i Zadar II.

Dana 9. prosinca 2016. god. od 20,00 sati za sav promet otvorena je dionica državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka, nakon završetka radova.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na županijskoj cesti ŽC6181 na dionici Zmijavci-Kamenmost (kod Imotskog). Obilazak regulira prometna policija.

Mjestimice mokrih i skliskih kolnika ima u Istri i Gorskom kotaru. Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta:

  • A1 između tunela Sveti Rok i čvora Skradin;
  • A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Novske.

Na autocesti A1 kroz tunel Grič u smjeru Zagreba (do 15 sati) zbog radova vozi se suženim kolnikom.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog sanacije nadvožnjaka Kosnica na 35. km zatvoren je pretjecajni prometni trak u smjeru Bregane i u smjeru Lipovca, te se prometuje voznim i zaustavnim tracima uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Do 14. prosinca do 07,00 sati zatvorena je državna cesta DC1 Knin-Sinj od Potravlja do Satrića (od 53. +180 do 57. +180 km). Obilazak za osobna vozila i autobuse: DC1-ŽC6102-Potravlje-Satrić-DC1. Obilazak za teretna vozila: državnim cestama D33, D56 i D1 (Knin – Drniš – Muć –Klis-Grlo – Sinj).

Dana 10. prosinca od 08,00 do 16,00 sati zbog radova za sav promet bit će zatvorena lokalna cesta LC58033 Moravice-Žakule-Vrbovsko na dionici Moravice-Mlinari.

Zbog radova na željezničko cestovnom prijelazu u Ilovcu, 11.12. od 20 sati do 12.12. u 13 sati, za sav se promet zatvara DC228 Karlovac-Kamanje u Ilovcu, Obilazak: DC228 Ilovac-Mahično-ŽC3146-Tuškani-Lug Draganički-Ilovac i obratno.


Komentari