PROMET PREKINUT ZBOG PROMETNE NESREĆE: Budite oprezni zbog magle i mokrih i skliskih kolnika

Foto: Wikimedia Commons
Magla i dalje smanjuje vidljivosti, mokri i skliski kolnici.

Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) prekinut je promet između čvorova Kosnica i Buzin (32.+800 km) u smjeru Bregane, a u smjeru Lipovca vozi se jednim trakom usporeno u koloni od oko 5 km. Kod čvora Kosnica kolona je oko 3,5 km.
Mogući obilasci:
Smjer zapad:
– čvor Ivanja Reka – Slavonska avenija,
– čvor Kosnica-Domovinski most-Radnička cesta,
– čvor Kosnica-Velikogorička obilaznica-Zagrebačka ulica;
Smjer istok:
– čvor Jankomir-Zagrebačka avenija
– čvor Lučko-Jadranska avenija.
 
Zbog prometne nezgode u Rijeci, vozi se jednim trakom otežano na Škurinjskoj cesti, između mjesta Marinići i čvora Škurinje (A7).
 
Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.
Zbog radova zatvorene su dionice državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (od 17. km do 23. km) i Udbina-Gračac, dok se na dionici Budačka Rijeka-Grabovac (0. do 2. km) vozi jednim kolničkim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semforima (osim od 28. listopada do 01. studenog). Obilazak na dionici Udbina-Gračac: Udbina (DC1)-Gornja Ploča (DC522)-Ličko Cerje (DC50)-Gračac (DC1). Obilazak na dionici Tušilović-Budačka Rijeka: Tušilović-DC6- Vojnić– DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka.

Zbog radova se vozi dvosmjerno, jednom stranom kolnika, na autocestama:

  • A1 između čvorova Perušić i Otočac na mostu Gacka, (od 138. do 144+107 km);
  • A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zabok (u duljini od oko 3 km);
  • A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanić Grad i Križ u zoni mosta Deanovac, te između čvorova Kutina i Okučani u zoni mostova Ilova i Roždanik;
  • A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km).

Do 16.10. zbog manifestacije Dan grada Novske i Međunarodne smotre folklora zatvorena je DC312 od ulice bana Jelačića do ulice kralja Tomislava u Novskoj, a obilazak je gradskim prometnicama.

Do 15. listopada svakodnevno od 07,00 do 17,00 sati zatvara se županijska cesta ŽC3121 Lijevi Dubrovčak-Lijevo Trebarjevo-Mahovo-A.G. grada Siska. U dane: 14. i 15. listopada zatvara se dionica ceste kroz Mahovo.

Najava radova za večeras:

  • od 22,00 do 06,00 sati bit će zatvorena državna cesta DC52 Otočac-Korenica u Vrhovinama. Obilazak: Otočac-Lički Osik-Korenica (DC50, DC25 i DC1).


Komentari