PROLJEĆA JOŠ NEMA NA VIDIKU: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do daljnjeg

Luka Stanzl/PIXSELL

Mnogi s nestrpljenjem iščekuju ispijanje kave na terasi ili pak šetnju na suncu, no kiša ih je u tome uporno sprječavala.

Zima je bila poprilično blaga, ali kišovita, pogotovo u drugom mjesecu. Svi već jedva čekaju kad će napokon zimske jakne zamjeniti proljetnima i sunčanim naočalama, ali takav scenarij nećemo još neko vrijeme gledati. Naime, za cijeli je tjedan izglednije umjereno do pretežno oblačno vrijeme, ali kiša će ipak izostati.

vrijeme
DHMZ

U Zagrebu se očekuje većinom oblačno vrijeme uz povremene sunčane periode, a takve prilike pratit će nas cijeli tjedan. Dnevne temperatura ići će do 13 stupnjeva, dok će noći i dalje biti poprilično svježe.

I u Hrvatskoj će biti promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, mjestimice uz kišu. U Dalmaciji su mogući i pljuskovi s grmljavinom, a u gorju susnježica i snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će slaba do umjerena bura, drugdje jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 7 do 12, u gorskim područjima malo niža, a na Jadranu od 10 do 15 °C.

Sunčanom vremenu veselit se možete tek krajem idućeg tjedna, a do tada – kišobran ipak imajte pri ruci.

 


Komentari