PRODALA SE MIRELA HOLY! Evo kome je dopustila financiranje stranačkih aktivnosti

Foto: Facebook

Orsat Miljenić je u ime koalicije Hrvatska raste izjavio da su na kampanju potrošili više od 10 milijuna kuna.

Sudionici izborne utrke do subote su morali podnijeti financijska izvješća o donacijama i troškovima promidžbe Državnom izbornom povjerenstvu, a danas do ponoći moraju ih i objaviti. Orsat Miljenić je u ime koalicije Hrvatska raste rekao da su na kampanju potrošili više od 10 milijuna kuna, a imaju 32.600 kuna donacija.

Do sad su izvještaje objavili HDSSB, Hrvatska konzervativna stranka, Hrvatska zora i ORaH. HDSSB je od 84 donatora (stranački vrh i drugi pojedinci po 10.000 kn i 10 tvrtki, najviše Geoprem 50.000 kn) dobio 726.000 kuna, pišu 24sata.

HKS ima devet donatora, ukupno 133.000 kuna, a potrošili su 139.260 kuna. Hrvatska zora ih ima 35, ukupno 43.906 kn, koliko su i potrošili. Možda najviše čudi ORaH koji ima 24 donatora (Crodux derivati dva 100.000 kn i Crodux plin 50.000 kn), ukupno 230.637 kn, a potrošili su 144.180 kn. Stranku koja se u samom svom nazivlju eksponira kao stablo, zelenilo i priroda sponzorira Crodux. Vidimo li samo mi u ovom ironiju?

Naime, prisjetimo se samo Holy koja je svojevremeno glasno kritizirala odluku Vlade da se naftnim kompanijama dopusti bušenje i izvlačenje nafte u Jadranu.

“Imamo velike prigovore oko eksploatacije nafte jer cijela obala ovisi o turizmu i ribarstvu, a smjer struja je takav da, kada bi se dogodila kakva havarija, cijela bi obala bila ugrožena.”, govorila je gorljivo čelnica OraH-a.

“Predsjednica Holy nikada nije glasala „za bušenje nafte u Jadranu” kako se nastoji lažno prikazati, a svoj stav je uvijek identično ponavljala u brojnim intervjuima i javnim nastupima te se on nije mijenjao, naglasili su iz njezine stranke u intrvjuu za Jutarnji list:

“Stav Mirele Holy o eksploataciji ugljikovodika pri saborskoj raspravi 2013. godine bio je i ostao isti i danas. U interesu Hrvatske nije eksploatacija nafte u Jadranu koja ugrožava četvrtinu prihoda hrvatskog gospodarstva. Hrvatska nema veće količine zaliha nafte koje bi mogle biti isplative, a eksploatacija manjih količina predstavlja neopravdani rizik za druge sektore gospodarstva poput turizma, ribarstva i marikulture od kojih imamo značajnije prihode. Trenutni projekt istraživanja i eksploatacije nafte u Jadranu koji vodi Vlada te resorno Ministarstvo gospodarstva krši niz zakona, odredbi i direktiva EU te nije vođen u javnom interesu, na što stranka ORaH upozorava već više od godinu dana. Stoga je jasno da je napad na ORaH proteklog dana klasični pokušaj spina i odvlačenje pozornosti javnosti sa ključnog problema, zaključili su u petom mjesecu predstavnici ORaH-a.

Stoga je odabir naftne kompanije kao glavnom financijera u najmanju ruku ironičan, pogotovo kad uzmemo u obzir ove podatke iz svibnja.


Komentari