PROCURILI MUČNI DETALJI Otac malene Nikoll ostaje u istražnom zatvoru, maltretirali su i drugo dijete

Foto: Zagreb.info

Produljen je istražni zatvor 27-godišnjem ocu dvogodišnje djevojčice Nikoll. Taj je slučaj potresao Hrvatsku. Malena Nikoll početkom travnja preminula je od posljedica teških ozljeda. Visoki kazneni sud odbio je žalbu čime je postalo pravomoćno rješenje Županijskog suda u Slavonskom Brod.

Otac je i prije osuđivan i prekršajno kažnjavan zbog nasilja u obitelji, a u prekršajnom postupku izrečena mu je zabrana približavanja žrtvi nasilja u obitelji.

”Za sada se jedino s mjerom istražnog zatvora kao krajnjom i najstrožom mjerom može s uspjehom otkloniti od ponavljanja dopasnost jela”, istaknuo je Visoki kazneni sud. Prema zakonu, istražni zatvor najdulje mu može trajati do 1. listopada 2021. godine.

Visoki kazneni sud je, ne navodeći dob okrivljenika, priopćio kako se 27-godišnjak tereti da je zajedno sa svojom 24-godišnjom suprugom grubo zanemarivao dužnost podizanja  dvoje djece koju su zlostavljali od studenog 2020. do kraja ožujka 2021.

Prema optužnici, dječaku od 4,5 godine i dvogodišnjoj Nikoll su nanosili fizičku bol i psihičku nelagodu. Sina su često kažnjavali šamaranjem i omalovažavanjem, dok djevojčici, koja se tek vratila iz udomiteljske obitelji, nisu pružili dodatnu potporu i skrb te su je kažnjavali šibom i šamarima, ostavljajući je noću samu u dnevnom boravku zbog čega je Nikoll bila u strahu, dodao je apelacijski sud.

Okrivljena majka se tereti da je 31. ožujka snažno odgurnula Nikoll koja je pri padu udarila zatiljkom glave i četiri dana kasnije preminula od zadobivenih ozljeda mozga.

Djevojčicu Nikoll iz okolice Nove Gradiške je 31. ožujka ujutro u tamošnju bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo. Liječnici su pokušali reanimirati dijete, a s obzirom na težinu ozljeda djevojčicu su istog dana prevezli u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti.

Obitelj iz koje potječe djevojčica od prije je poznata novogradiškom Centru za socijalnu skrb. Djevojčica Nikoll je bila kod udomitelja više od godinu dana, a centar ju je na zahtjev roditelja vratio u biološku obitelj. Ravnatelj tog centra Branko Medunić zbog ovo je slučaja smijenjen.

Komentari