’PROBLEM JE POVJERENJE U STOŽER’: Covid naknade samo za cijepljene nisu najbolje primljene od struke, ’Prebacuju svoju nesposobnost’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon što je premijer Andrej Plenković natuknuo kako bi se uvjeti za ostvarenje mjera za očuvanje radnih mjesta mogli “prekrojiti” tako da korisnik naknade bude zamoljen da se cijepi, oglasili su se i iz Glasa poduzetnika.

Predsjednik udruge, Hrvoje Bujas za Dnevno govori kako je takva odluka, ukoliko do nje i u konačnici dođe, diskriminatorna. On se pita što će biti s obiteljskom tvrtkom s dva zaposlena od kojih su oba preboljela covid, ali imaju pad prometa od 80 posto. “Sad oni više nemaju pravo a potpore?”, pita se te zaključuje kako je ovo apsolutno loš potez.

Tvrdi i kako je neuspjeh Vlade činjenica da do ljeta nisu procijepili 60 posto stanovništva, kako su planirali. “Sada svoju nesposobnost prebacuju na leđa građana”, govori dalje.

Odluka pojedinca

Govoreći o cijepljenju navod kako se udruga za isto zalaže, ali isto tako svaka osoba ima pravo odabrati za sebe. “Problem je povjerenje građana u Stožer civilne zaštite koji je svojim politikanstvom i dvosmislenim odlukama izgubio svoju svrhu”, smatra pa dodaje: “Krajnje je vrijeme da se Stožer raspusti”.

Inače, premijer je nakon sjednice Vlade direktno upitan hoće li  cijepljenje biti uvjet za dobivanje potpore. “Da, nastojat ćemo to povezati. Tražit ćemo rješenje da bude zakonito”, rekao je tada.

Komentari