‘PRO-ŠFIK-AJ U IVANIĆU!’ Otvoren 8. Festival igračaka uz brojna natjecanja, radionice i predstave

Festival igračaka (Foto: Press)

U subotu je u Ivanić-Gradu svečano otvoren 8. Festival igračaka popraćen mimohodom olovnih vojnika. Festival igračaka na jednom mjestu okuplja sve što ima veze s igračkama i igrom.

Za osmo festivalsko izdanje organizatori su ponudili bogat program i iznenađenja za djecu i odrasle, koji ovaj vikend mogu uživati u carstvu igračaka, raznim natjecanjima, kazališnim i mađioničarskim predstavama dječje tematike, zabavnim i edukativnim radionicama te igraonicama.

Festival igračaka (Foto: Press)

„Pozivamo svu djecu i njihove roditelje da dođu u Ivanić-Grad i da uživaju u svemu onome što smo im pripremili. Pozivamo ih da uživaju u Festivalu igračaka koji ove godine nudi i razne vodene atrakcije. Ovo je izvrsna prilika da se i veliki i mali zajedno odlično provedu i zabave, jer igra nikada ne umara“, rekao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i pozvao sve da se još sutra pridruže šfikanju u Ivaniću.

Festival igračaka (Foto: Press)

Ivanićgradski vatrogasci su u čast oca hrvatskog vatrogastva Đure Deželića, rođenog u Ivanić-Gradu, organizirali najveću vatrogasnu olimpijadu za djecu koja će još sutra uveseljavati male i velike.

Festival igračaka (Foto: Press)

Desetak udruga s područja grada provodi brojne edukativne radionice iz područja STEAM-a. U Specijalnoj bolnici Naftalan održava se velika izložba kolekcionarskih igračaka s kolekcijama: Transformers preko 250 figura, Masters of the Universe preko 150 figura, Marvel/DC super junaci preko 100 figura, tridesetak Barbie lutki u kutijama, te preko 100 figura iz razdoblja 80-ih i 90-ih i kolekcija Movie i Cartoon autića.

Festival igračaka (Foto: Press)

U Sportskom parku Zelenjak izložen je prototip Green energy playgrounda sa  6 različitih digitalnih igrala. GEP je inovativno, kreativno i edukativno rješenje dječjeg igrališta koje koristi energiju iz obnovljivih izvora energije i kinetičke energije koju stvaraju djeca svojom igrom, te mobilnu aplikaciju „Zdravka“ koja personalizira zadatke i igru za svakog sudionika zasebno. Inovativno igralište biti će dostupno za igru svim posjetiteljima.

„Pod sloganom „Pro-šfik-aj u Ivaniću“ pripremili smo posjetiteljima jedinstvene doživljaje i ritmove međunarodnog žabarskog karnevala. S druge strane, Festival igračaka svake godine unaprjeđuje svoj program i na taj način privlači sve brojniju publiku. To nam je svakako poticaj za daljnji razvoj. Mnogi su pozitivno ocijenili raznoliku ponudu street food-a domaćih ugostitelja u centru grada. Vjerujem da ćemo i sljedeće godine „pro-šfik-ati“ na zadovoljstvo naših sugrađana i svih turista koji će posjetiti Ivanić-Grad“, kazala je direktorica TZ Ivanić-Grada Ana Gašparović.

Festival igračaka (Foto: Press)

U sklopu Festivala igračaka održava se glazbeno natjecanje „Prvi pljesak“, dok će se sutra, 5. lipnja 2022. održati „Festival dječjih zborova“ na kojem dječji zborovi nastupaju uz dvije autorske pjesme. U sklopu programa održava se „Zaboravljeni doručak“ kroz se nude jela  moslavačkog kraja koja su se tradicionalno jela za doručak.

Danas je na rasporedu i 12. Međunarodni žabarski karneval. Povorka kreće u 18:00 sati nakon koje će se održati originalni Mantock samba show s bogatim kostimima. Na karnevalu će prodefilirati više od 400 sudionika iz 24 karnevalske grupe koje dolaze iz Hrvatske, BIH, Slovenije, Austrije, Italije i Grčke. Ovogodišnja kostimografska tema  udruge „Žaba“, je; Willy Wonka i Charlie tvornica čokolade.

festival igračaka (Foto: Press)

Sutra od 11 sati Festival će posjetiti djeca iz Ukrajine koja su trenutno smještena na području grada Vrbovca. U ovim teškim vremenima, osiguran im bezbrižan dan: prijevoz, hrana, korištenje sadržaja i prevoditeljicu uz koju će šezdesetak djece u nedjelju proveseliti na festivalu.


Komentari