PRIPREMITE SE ZA NOVI BESMILSENI TROŠAK: Pošta počela naplaćivati nešto što ste već platili

Ta mjera odnosi na male pakete, odnosno one u okviru “pismovnih pošiljki do dva kilograma težine”.

Hrvatska pošta odnedavno je počela naplaćivati dostavu malih paketa na kućni prag za četiri i pol kune, no, od ovoga tjedna naplaćivat će vam isti iznos i kada dođete osobno po paket u njihovu poslovnicu.

“Zbog sve većeg broja kupnji u inozemnim internetskim trgovinama bilježimo rast prometa “malih paketa” te želimo upoznati korisnike s načinima naplate uručenja malog paketa”, objašnjavaju iz Hrvatske pošte, prenosi Net.hr.

Ta mjera odnosi na male pakete, odnosno one u okviru “pismovnih pošiljki do dva kilograma težine”. “Za “male pakete” je poštarina u polazištu niža od ostalih pismovnih pošiljaka i stoga se trgovci/pošiljatelji češće odlučuju za tu vrstu pošiljaka. Hrvatska pošta pak nema utjecaja koju će vrstu pošiljke trgovac/pošiljatelj odabrati”, navode u Hrvatskoj pošti.

Izjednačili naplatu

Bez obzira na to dolaze li ti paketi iz zemalja Europske unije ili ostalih zemalja svijeta, takve će se pošiljke od sada plaćati i pri preuzimanju u poštanskom uredu dok je do sada ta praksa bila samo kada vam je poštar uručio paket na vašem kućnom pragu.

“Na ovaj se način izjednačila naplata uručenja malih paketa kako onih uručenih na adresi primatelja tako i onih koji se uručuju u poštanskim uredima uz predočenje obavijesti o prispijeću”, objašnjavaju iz Pošte.

Stoga, ne zaboravite da od sada morate, ako naručujete nešto lakše od dva kilograma, ukupnom iznosu nadodati četiri i pol kune za usluge Pošte, iako ste im to već platili.


Komentari