PRIOPĆENJE USKOKA: Božo Petrov nije bio praćen

Facebook

USKOK je objavio priopćenje u kojem navode kako čelnik Mosta Božo Petrov nije bio praćen.
Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti:

“Nakon provedenih izvida, a u svezi javno iznijetih tvrdnji, kao i medijskih napisa o navodnim zlouporabama djelatnika Policijskog nacionalnog Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, prema čelniku MOST-a Boži Petrovu, USKOK objavljuje slijedeće priopćenje.

Tijekom izvida pribavljeni su podaci od nadležnih državnih tijela, između ostalih i od Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija. Na temelju rezultata izvida utvrđeno je da prema Boži Petrovu nisu poduzimane radnje praćenja, nisu traženi izlisti i podaci o ostvarenom telekomunikacijskom prometu za njegov mobilni uređaj po bilo kojem osnovu, da prema istom nisu primjenjivane mjere tajnog nadzora telekomunikacijskih usluga i sadržaja komunikacija, te da nisu vršene analitičke obrade ostvarenog telekomunikacijskog prometa.”, stoji u priopćenju USKOK-a.

Podsjećamo, glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja kazao je kako postoje indicije da je Petrov praćen i da je anonimna dojava o tome stigla u Sabor. Naveo je kako je praćen iz visokih državnih aparata insinuirajući i na Ministra unutarnjih poslova. Nakon toga su uslijedile trzavic na relaciji Ranko Ostojić – Most. Zatim se uključio USKOK.


Komentari