Prijatelji životinja povodom Majčinog dana: Svaka mama voli svoje dijete i svako dijete voli svoju mamu

Foto: Prijatelji životinja

Svake godine druge nedjelje u svibnju slavi se Majčin dan, a ove godine slavlje bezuvjetne ljubavi između majke i djeteta obilježava se 8. svibnja. Iako se povezanost majke i djece cijeni kao nešto dragocjeno, određenim vrstama niječe se povezanost s djetetom te se iskorištava njihov reproduktivni sustav i majčinstvo, naglašavaju Prijatelji životinja.

Iz udruge pozivaju sve da se na ovaj dan informiraju o svim majkama, jer majčinstvo je svakoj majci jednako važno: “Svaka mama voli svoje dijete i svako dijete voli svoju mamu, neovisno kojoj rasi ili vrsti pripadaju”.

Industrija hrane

Navode kako u industriji koja prodaje životinje kao kućne ljubimce majke namijenjene za stvaranje potomaka žive u strahovito lošim uvjetima, a mnoge umiru zbog niskih higijenskih uvjeta i neodgovarajuće skrbi… Uzgajivačnice pasa, mačaka i egzotičnih životinja često djeluju kao pogoni za proizvodnju stvari. Ako nisu zadovoljni kvalitetom legla, u uzgajivačnicama i ubijaju djecu, a ženke tjeraju na opetovane trudnoće i prerano odvajanje od djece.

Smatraju kako ništa suosjećajnija prema majkama nije ni industrija hrane… Majke svinje provode svoje živote zarobljene u metalnim boksovima, takozvanim čekalištima i prasilištima, bez mogućnosti da se okrenu na drugu stranu ili ustanu. Da bi se proizvelo mlijeko, krave su podvrgnute uzastopnim oplodnjama i trudnoćama.

Oko 225 milijuna krava u mliječnoj industriji neumorno radi da bi zadovoljilo naš golem apetit za hranom koju njihova tijela stvaraju za njihovu djecu. U industriji jaja kokoši ne smatraju živim bićima već učinkovitim mašinama za stvaranje jaja, a muške piliće guše plinom ili ih žive melju. Veliku većinu životinja jede se dok su još djeca, nasilno odvojena od svojih majki.

‘Manipulacije majčinstvom’

“Ovo su samo neki od primjera manipulacije majčinstvom svjesnih bića s različitim vrstama inteligencije te istančanim emotivnim i socijalnim sposobnostima. Pozivamo sve da na Majčin dan razmisle o majkama koje ne mogu ostvariti svoje prirodno pravo na povezanost s djetetom i majčinstvo, informiraju se te pripreme vegansko jelo i na taj način slave majke svih vrsta”, izjavljuju iz Udruge.

“Divno je uživati u kolačima za koje nisu upotrijebljena jaja, a time niti mučene majke kokoši, isto kao i piti kavu s biljnim mlijekom zbog kojeg majkama kravama nisu oduzeta djeca. Možemo se veseliti zdravim i ukusnim jelima bez mesa, ne razmišljajući o majkama koje rađaju na betonskim podovima farma ili u transportnim kamionima, na putu u klaonicu. Danas su biljne opcije dostupne svima i svatko može pomoći da ovaj svijet bude ljepše mjesto za sve majke. Majčin dan odličan je poticaj za napraviti prvi korak prema tome”, zaključuju Prijatelji životinja.


Komentari