Prijatelji Mateja Periša spremaju oproštaj: ‘Osjetili smo da to trebamo napraviti, a sigurni smo da bi i on to volio’

Matej Periš (Foto: MUP/Privatni album)

Nakon pet mjeseci potrage, Splićanin Matej Periš (27)  pronađen je u Dunavu kod Ada Huje. Ova vijest rastužila je cijelu regiju, jer svi smo priželjkivali da će ova priča imati sretan kraj. U petak je održan ispraćaj 27-godišnjeg Mateja u beogradskoj crkvi Svetog Ante Padovanskog, a uoči pogreba u Splitu, Nenad Periš uputio je molbu medijima:

“Poštovani novinari i snimatelji još jednom vam se zahvaljujem na suosjećanju i korektnom praćenju ovog slučaja ali vas još jednom molim da zbog iznimno teških trenutaka za mene i moju obitelj se suzdržite od bilo kakve medijske pozornosti sahrane našeg Mateja, te događaja uz sahranu. Znam da ćete shvatiti moju molbu te vam se zbog toga u svoje ime i u ime svoje obitelji zahvaljujem”, napisao je.

Ipak, njegovi prijatelji smatraju da Matej zaslužuje oproštaj od svog rodnog grada te su pozvali sve koji žele mu odati počast da to učine u blizini splitske Trajektne luke. Planiraju napraviti špalir s brodicama, a trajekti koji će se u tom trenutku zateći u blizini trebali bi zatrubiti u spomen na Matejevu ‘ultimu partenzu’, doznaje Slobodna Dalmacija.

Oproštaj je predviđen za ponedjeljak 23. svibnja u večernjim satima.

“Osjetili smo da to trebamo napraviti, a sigurni smo da bi i on to volio nakon tisuća i tisuća poruka i lijepih riječi koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani diljem zemalja regije.

Svatko tko želi neka navečer dođe u grad. Želimo ga dostojanstveno ispratiti, u nadi da će zauvijek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i ljepšeg mjesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo poželjeti mogli. Nitko od nas nikad ga neće zaboraviti”, rekao je jedan od prijatelja.

Komentari