PROPLAKALA POZNATA TV NOVINARKA: Kada je vidjela ovo dvoje ljudi, suze su same krenule (VIDEO)

Screenshot

Televizijska novinarka Provjerenog dobila je nagradu za prilog emitiran 5. veljače 2015. godine. 

Povodom 3. svibnja, Svjetskog dana slobode medija, Hrvatsko novinarsko društvo dodijelilo je i ove godine nagrade za novinarska dostignuća u 2015. godini. Među nagrađenima se našla i Maja Medaković, novinarka emisije Provjereno, za prilog o Milanu i Matiji Basarcu, ocu i sinu, koji je emitiran na Novoj TV, 5. veljače 2015. godine. 

Naime, u prilogu je otkrivena priča o samohranom ocu Matiji Basarcu i njegovom 15-godišnjem sinu Milanu. Prikazani su njihovi teški uvjeti života, život u kući staroj 80 godina bez vode i struje i želji požrtvovanog oca da svoga sina, unatoč skromnim primanjima, pošalje na maturalno putovanje.

https://www.youtube.com/watch?v=pJ3Ez2C-aAo

Nakon brojnih reakcija gledatelja i upita o tome kako se toj obitelji može pomoći i serije priloga o obitelji Basarac, Milan i Matija uselili su se potkraj prošle godine u obnovljenu obiteljsku kuću, a sredstva za to osigurana su donacijama građana cijele Hrvatske.

Novinarka prilikom preuzimanja nagrade i susreta s obitelji Basarac, nije mogla sakriti suze.

Screenshot
Screenshot

U obrazloženju nagrade stoji kako je pristup cijele serije priloga o obitelji Basarac slijedio misiju emisije Provjereno, a to je osvijestiti gledatelje i građane o brigama i borbi malog poštenog čovjeka da preživi u hrvatskom društvu.

>>>MAJKA KOJA JE VIDJELA IŽIVLJAVANJE NAD DJECOM U SUZAMA: ‘Ispada da je bolje da se okrene glava i šuti’

>>>PREBIO SUSJEDU ZBOG NOVINARSKE PRIČE : ‘Zaletio svom snagom na mene, luđački pogled, bacio me na zemlju’


Komentari