Prgomet prokomentirao moguću nestašicu lijekova: ‘Imamo plan’

FOTO: HRT

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Drago Prgomet izjavio je u petak, komentirajući najavu Koordinacije veledrogerija da će zbog naraslih dugova započeti selektivnu obustavu isporuke lijekova, da hrvatske bolnice nikada nisu ostale bez lijekova, pa neće ostati ni sada.

“Hrvatska nikad nije ostala bez lijekova, bolnice nikad nisu ostale bez lijekova i neće ostati ni sada”, poručio je Prgomet nakon potpisivanja ugovora o financiranju projekta “Dječji centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak”.

Upitan kako namjeravaju riješiti taj problem odgovorio je da će to riješiti kao i do sada – isplatom dugova.

“Svjesni smo da dugova imamo, dugovi će se isplatiti, ali obustave lijekova neće biti. Naši građani ne moraju brinuti, nikada hrvatski građani nisu ostali bez lijekova, neće ostati sada niti u budućnosti”, rekao je.

Ocijenio je kako veledrogerije ostvaruju itekako dobar profit u Hrvatskoj pa neće ići s tužbama. Upitan znači li to da veledrogerije zarađuju dovoljno bez obzira na velike dugove, Prgomet je poručio da nijedna nije zatvorila svoja vrata.

Dug bolnica prema veledrogerijama nastavlja rasti i dosegao je je 2,6 milijardi kuna, zbog čega je Koordinacija veledrogerija najavila da će uskoro započeti selektivnu obustavu isporuke lijekova i medicinskih proizvoda. Neke veledrogerije podići će i tužbe protiv bolnica u Dubrovniku, Sisku i Vinkovcima, koje imaju dugovanja i preko tisuću dana.


Komentari