PRETUŽNA VIJEST ZA SPLIĆANE ‘Presudila mu je korona, bio je danima na respiratoru, ali se nije uspio izvući’

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Predsjednik Gradskog kotara Grad Žarko Matijević, preminuo je u 68. godini. Tužna je to vijest za sve Splićane koji su ga poznavali, a kako doznaje Slobodna Dalmacija presudila mu je korona. Navodno je bio na respiratoru, no nije mu bilo spasa.

Matijević je rođen 1954. godine, a završio je Klasičnu gimnaziju Natko Nodilo i Višu ekonomsku školu u Splitu. Do rata je radio kao financijer u PIS-u, a nakon toga je prevodio je za Europsku promatračku misiju i civilne predstavnike hrvatskih vlasti, uglavnom iza neprijateljskih linija. Nakon toga, 15 godina je imao tvrtku za upravljanje i razvijanje ljudskih resursa, no kada je počela propadati, Žarko je zatvorio firmu. Pored toga, bavio se iznajmljivanjem stanova, a položio je za i turističkog vodiča. Prije odlaska u mirovinu posvetio se radu za Gradski kotar Grad.

Njegova vizija bila je da u staroj splitskoj jezgri živi puno mladih i sposobnih ljudi, kojima je stalo da njihovim obiteljima i susjedima bude dobro.

“Među njima će vladati suživot koji se temelji na toleranciji i uvažavanju, na požrtvovnosti i spremnosti da s drugima oko sebe podijele ne samo dobro, već i probleme koje se može zajedničkim snagama riješiti – ili bar ublažiti. Uvjeti življenja u našem kotaru bit će predmet ljubomore drugih naših sugrađana, a način na koji smo to postigli služit će kao vodilja da i sami ostvare to što mi imamo. Ja neću žaliti truda da ostvarim ovu viziju, ali je neću ostvariti bez vas. Nadam se da ćemo zajedno u tome uspjeti”, poruka je Matijevića na kotarskim strancama.


Komentari