Prepiska prijatelja i djevojke Mateja Periša: Pričaju o uzimanju droga, a jedna stvar nije jasna

Foto: MUP/Privatni album

Splićanin Matej Periš (27) nestao je u noći s 30. na 31. prosinca u Beogradu. Za njime se još uvijek intenzivno traga, ali nažalost bez uspjeha. No, sudeći prema intenzivnom radu i srpske i hrvatske policije, uspjela se rekonstruirati Matejeva trasa kretanja te kobne noći ali jedini koji bi mogli dati uvid u sve okolnosti nestanka su prijatelji s kojima je Matej došao slaviti Novu godinu u Beograd.

Kako piše Slobodna Dalmacija, koji je u posjedu prepiske između Matejeve djevojke i prijatelja, postoji jedan čudan detalj u cijeloj priči.

Prepiske se odnose na dan nakon samog nestanka Mateja Periša te na pet, šest dana nakon toga, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tako prijatelj u prvoj poruci na Whatsappu piše spomenutoj djevojci: “Ja ne znam šta je njemu bilo. Droge ili šta… Mi nismo uzimali…”

Djevojka mu odgovara: “Pa ne virujem da je sam pa sakriva, osim ako mu neko u tom điru nije ponudio. Pa nije žensko da će mu stavit u piće.”

Prijatelj joj nakon toga piše: “Stvarno ne kužim.”

Prijatelj potom nakon nekoliko dana odgovara na poruke djevojke, ali se one ne odnose na ovu temu, da bi par dana nakon toga između njih opet bila obnovljena ova priča.

Prijatelj  joj tako piše: “Može bit i to šta ti govoriš. Al opet doša bi do M., reka idem riješiti, ne bi mu reka idem napravit đir po klubu. Ne znam stvarno šta reći.”

Djevojka mu nakon toga odgovara: “Da ali usput upa u priču u tom điru sa čovikom, možda nije planirao to. Ili ona koristi i ta čuda, da mu je ona nekog riješila.”

Prijatelj joj odgovara: “Može biti stvarno, koliko znam ona ne koristi.”

Djevojka dalje pita: “A jel mu bilo krivo što ste vi s njima uzeli, a on nije?”

Prijatelj joj dogovara: “Nije on ni zna. I to je bilo nakon što je on nesta.”

Naravno, ima u ovoj prepisci čudnih detalja, piše Slobodna Dalmacija, a to je zašto Matejev prijatelj mijenja priču (nisu uzeli, pa jesu) i kako djevojka zna situaciju “s njima”.

Navode i da postoje desetine prepiska koje analizira policija kako bi sklopila mozaik Matejevog kretanja i pokušala ga pronaći.

Komentari