PREMINUO VUKOVARSKI BRANITELJ: U srbijanskim logorima je proveo devet mjeseci, lani je u Kninu održao emotivan govor

Foto: Emica Elvedji / CROPIX

Preminuo je Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Centra za istraživanje za ratne zločine.

Prije Domovinskog rata Rehak je radio kao profesor tjelesnog odgoja, a u Domovinski rat uključio se početkom srpnja kad je preuzeo Sekretarijat za narodnu obranu Vukovara. I pad grada dočekao je u Vukovaru kada je završio u srbijanskim logorima gdje je proveo devet mjeseci.

Prošle godine je na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnicu oslobodilačke operacije Oluje, u Kninu održao emotivan govor.

Povodom njegove smrti predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti.

“S velikom tugom i žaljenjem primio sam vijest o odlasku gospodina Danijela Rehaka, pukovnika Hrvatske vojske, dragovoljca Domovinskog rata i predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.

Gospodin Rehak dao je nemjerljiv doprinos u obrani naše zemlje, a zatočeništvom u srpskom logoru podnio je i veliku osobnu žrtvu, što hrvatski narod nikad neće zaboraviti.

Nije stao ni u miru, nastavljajući borbu za sve one stradale u Domovinskom ratu, a posebno logoraše srpskih koncentracijskih logora, i dalje se nesebično zalažući za njihovu dobrobit.

Zahvalni smo na svemu što je učinio za slobodu Hrvatske, koja je danas ostala bez još jednog vukovarskog heroja.

Molim Vas, da uime Vlade i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti i dubokog suosjećanja”, napisao je premijer.

Komentari