Preminuo novinar Vladimir Matijanić, lani je bio dobitnik HND-ove nagrade Marija Jurić Zagorka

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“Vrhunski i nagrađivani novinar Indexa Vladimir Matijanić preminuo je u 51. godini života”, objavio je HND.

Matijanić je prošle godine bio dobitnik HND-ove nagrade Marija Jurić Zagorka za internetsko novinarstvo. Novinarsku karijeru započeo je u Slobodnoj Dalmaciji, potom nastavio u tjedniku Feral Tribune, pa ponovno u Slobodnoj Dalmaciji, a zadnjih godina radio je na portalu Index.

U bogatoj novinarskoj karijeri bio urednik i novinar Slobodne Dalmacije, a poznat je kao jedan od najboljih hrvatskih istraživačkih novinara, ali i analitičara.

Autor knjige

Autor je knjige “Kerum i propadanje Splita”. Prvi je otkrio i objavio niz argumentiranih sumnji da su plagirani dijelovi doktorata Vice Mihanovića, HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Splita i ravnatelja Lučke uprave.

“Ovo je šokantna vijest za sve nas. Tužni smo jer nas je napustio naš kolega i prijatelj. Vladimir Matijanić bio je sjajan novinar. Lucidan i beskompromisan u svakome pogledu. Malo je bilo ljudi poput njega. Jedan od posljednjih Mohikanaca na novinarskoj sceni. Obitelji i prijateljima iskrena sućut u svoje osobno ime i u ime Hrvatskog novinarskog društva koje je samo prije tri mjeseca posve zasluženo dodijelilo nagradu našem Vladi” rekao je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.


Komentari