Preminuo je Mislav Bago, urednik, reporter i politički komentator Nove TV

Foto: Biljana Gaurina / CROPIX

Preminuo je Mislav Bago (1973.), urednik, reporter i politički komentator koji se informativnom timu Nove TV pridružio 2009. godine.

Novinarsku karijeru započeo je kao novinar-istraživač na HRT-u u redakciji TV parlamenta. Specijalizirao se u unutarnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog sabora te je do danas, kao novinar, pratio više od 30 izbora u Republici Hrvatskoj.

Bio je urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a godinu kasnije postaje urednik i reporter na Novoj TV. Od početka sudjeluje u svim važnim projektima informativnog programa, od predsjedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora do izbora za Europski parlament, prati sve značajne društvene i političke događaje u zemlji, kao i važne događaje u inozemstvu poput američkih izbora ili zbivanja u institucijama Europske unije. Dobitnik je niza novinarskih nagrada, a 2013. godine ga je Europski pokret BiH proglasio regionalnim novinarom godine.

Trostruki je dobitnik nagrade HND-a, koji ga je 2006. proglasio i novinarom godine. Stipendist je USAID-a, u okviru čega je pohađao desetke stručnih usavršavanja u SAD-u, a bio je pozvan, zajedno sa svega 20 novinara iz cijelog svijeta, da uživo prati debatu Obama-McCain u sklopu američkih predsjedničkih izbora 2008.

Kao stipendist Vlade Narodne Republike Kine bio je jedan od 20 novinara u posjetu Kini, a pohađao je i seminare u organizaciji Europske komisije i Vijeća Europe.


Komentari