PREMINULA SESTRA POZNATOG MILIJUNAŠA! S Radeljakom ušla u sudski spor zbog oporuke, nije ju uspjela osporiti

Foto: Admir Buljubasic / CROPIX

U srijedu je izašla vijest kako je 2. veljače preminula Vanda Petković.

Inače sestra Aksela Petkovića, dubrovačkog milijunaša, Vanda je prije 10 godina postala poznata široj javnosti radi sukoba s Dikanom Radeljakom, sve zbog ostavštine njenog pokojnog brata.

Kako javlja Dubrovački dnevnik, Vanda je pokopana prije dva dana.

Spomenuti slučaj borbe s Radeljakom za ostavštinu brata Aksela, svakako je jedna od neobičnih pravnih zavrzlama, a u igri su bili vrijedne nekretnine kao što je kuća u centru Dubrovnika koje je Aksel odlučio u oporuci ostaviti Radeljaku.

Međutim, tu je oporuku Vanda prozvala prijevarom i krivotvorinom te 2009. godine, navodeći kako njen brat od 2008. godine nije bio sposoban za rasuđivanje zbog teškog zdravstvenog stanja.

Kako je navodila, povremeno je dolazio k svijesti, potpuno oduzetih ruku i nogu i sa svega 30 kilograma tjelesne težine.

No naposljetku je Općinski sud u Dubrovniku 2017. godine nepravomoćnom presudom odbio poništiti oporuku bogataša  te su Radeljak, ali i javni bilježnik Nikša Viđen te zagrebački odvjetnik Dragan Suša ostali vlasnici imovine prema oporuci koju je Petković sastavio i ovjerio 15. siječnja 2009. godine.

Trojka je uz luksuznu kamenu palaču od 400 četvornih metara u staroj dubrovačkoj jezgri, palaču u Ulici Ilije Sarake, ali i stan na Lapadu u kojoj je, prema Petkovićevoj želji, Vanda mogla živjeti do kraja života.

Inače Aksel Petković je zapamćen kao ugostitelj, intelektualac i kolekcionar.


Komentari