Preminula maturantica zaražena koronavirusom koja je imala astmu! Usprkos reanimaciji i intubaciji, mlada djevojka nije se uspjela izboriti!

foto:screenshot/google maps

U Spitu je preminula maturantica Ekonomsko-upravne škole. U bolnici joj je napravljen test na koronavirus i pokazao se pozitivnim.

Kako doznaje Dalmatinski portal, imala je astmu, a u petak je bila na nastavi. U subotu je prestala disati, reanimirana je, intubirana je, ali, mlada djevojka koja bi uskoro slavila punoljetnost nije preživjela.

“Prestrašno. Smrt je nastupila kao posljedica hipoksije. U sklopu obrade, napravljen je i test na koronavirus. Što je izazvalo, teško je reći”, govori medicinski djelatnik za Dalmatinski portal.

Hipoksija je medicinski termin za stanje smanjene razine kisika u tijelu. No, točan uzrok smrti mlade djevojke nije poznat.

Uzroci hipoksije su različiti

Stanja koja najčešće uzrokuju hipoksiju su primjerice, kronične plućne bolesti (astma i kronična opstrukcijska bolest pluća, cistična i druge fibroze, oštećenje stanica pluća u sazrijevanju), cirkulacijski poremećaji, popuštanje srca i drugi čimbenici. Prvi simptomi manjka kisika u organizmu su umor, slabost, osjećaj hladnoće, slabljenje pamćenja i koncentracije, lupanje srca, bolovi u mišićima, bljedilo, vrtoglavica, razdražljivost, česte infekcije.

Od danas je razred koji je pohađala u izolaciji. Ravnateljica ove obrazovne institucije Neda Bartulin je samo kazala da imaju tešku situaciju i da ne može pričati uz molbu za razumijevanje.

 “Iz klupe na groblje”, u suzama su kazali u Ekonomskoj školi, piše Index.hr.


Komentari