Preminula je Ena Šarac! Imala je srce veće od svijeta i ganula je cijelu Hrvatsku

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Usprkos svim bolestima koje su je pratile, Osječanka Ena Šarac je odmalena pokazivala da ima lavlje srce i svojim postupcima ganula cijelu Hrvatsku. Ipak, nakon što joj je prije više od tri godine otkriven neoperabilni tumor na kralježnici te ju je pogodila i dijagnoza akutne mijeloične leukemije, Ena je izgubila bitku za život. Ovu vijest potvrdili su iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Otišla je prerano, sa svega 24 godine, ali ostavila je neizbrisiv trag, pokazavši neizmjernu dobrotu i hrabrost.

Tijekom života, Ena je preživjela tri sepse, pet kirurških otvaranja glave, operaciju noge, dobila je dijabetes, a potom su krenuli problemi s bubrezima. Iako je završila u invalidskim kolicima, mlada Osječanka nikad nije klonula duhom, a njenom snagom bilo je iznenađeno i medicinsko osoblje.

Enina majka nije krila ponos što njena mezimica, usprkos svim nedaćama, ima srce puno ljubavi.

Uvijek je bila tu za druge

Nakon razornog potresa u Petrinji, Ena je ganula cijelu Hrvatsku kada je preko društvenih mreža potražila dječaka Leona kojemu je željela pokloniti svoj novi Play Station 4 kojega je od roditelja dobila za Božić.

Maleni Leon nakon potresa izvučen je iz smrskanog automobila u samom centru grada, a fotografije akcije spašavanja obišle su cijeli svijet. Taj prizor Enu nije ostavio ravnodušnom, te je dječaku htjela vratiti osmijeh na lice, barem na Božić.

“Molim vas, ako itko zna ime ovog dječaka da mi javi. Taj strah u njegovim okicama ne mogu zaboraviti. Poklanjam mu od srca novi Play Station 4, sve igrice, joysticke, punjač za njih. Sve je novo i roditelji su mi ga kupili za Božić na 24 rate da skratim vrijeme u krevetu, ali ne mogu kada mi je to dijete stalno u glavi. Pomozite mi samo da dođem do njega MOLIM VAS. Ljubavi malena, javi se, kada bude sve dobro da se igraš u svom domu. Žao mi je svih i pomogla bi svima ali ispunite mi moju želju”, napisala je Ena tada, a nakon samo par sati javila se majka dječaka Leona.


Komentari