Premijera Plenkovića danas je presreo ’nepoznat’ muškarac, no Zagrepčani znaju i za njega i za njegovu tužnu priču

Foto: Profimedia

Dok se obraćao novinarima na Europskom trgu, premijera Andreja Plenkovića, kako javlja RTL, presreo je građanin koji tvrdi kako već 45 dana spava na Trgu bana Jelačića.

“Četiri i pol godine tražim pravdu za svoje dijete i 45 dana već spavam na Trgu bana Jelačića. Dobio sam dijete u sanduku iz KBC-a Rebro i kazali su mi da je bila prirodna smrt. Ne znam kome više da se obratim. DORH-u smo predali kaznenu prijavu i nikad me nisu pozvali i nikad mi se nitko nije obratio. Ministar Beroš 20018. godine je ponovno tražio iz bolnice Rebro još manje su mi poslali od prvog puta. Sada treći puta dobio sam dokumentaciju od tuđe djece koju nosim u torbi”, rekao je.

“Ne znam za taj slučaj. Žao mi je zbog ovoga što govorite. Mogu vidjeti s ministrom i nadležnom zdravstvenom ustanovom”, odgovorio mu je premijer koji je muškarcu savjetovao da ostavi svoje podatke suradnicima iz njegova ureda.

“S Trga bana Jelačića neću otići 10 godina. Ako treba, tu ću umrijeti”, zaključio je muškarac.

No, Zagrepčani jako dobro poznaju tog muškarca i njegovu tužnu priču. On je Enver Beka, otac djevojčice Šeherezade Bajrić, petogodišnje djevojčice koja je preminula nakon operacije glave u KBC-u Zagreb 2016. godine. Ta smrt, smatra otac, greška je liječnika koji je djevojčicu operirao stoga već godinama vodi pravnu bitku s bolnicom. Ona još nije ni blizu kraja pa muškarac prosvjeduje na glavnom zagrebačkom trgu.

Susret Envera i premijera ulovile su kamere, a susret pogledajte ovdje!

Ovog čovjeka možete vidjeti na Trgu Bana Jelačića kako prosvjeduje zbog smrti kćerke. Sada poklanja građevinski materijal unesrećenima u potresu


Komentari