PREMIJER STAO NA KRAJ ’ŠUŠURU’: Evo kako će školarci pohađati nastavu za vrijeme predstojećih praznika

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković obratio se medijima nakon sastanka vladajućih, a tim putem stao je i na kraj zabludama oko scenarija održavanja nastave za vrijeme blagdana.

Pozvao je sve da se cijepe pa dodao kako su poduzeli aktivnosti nakon sastanka sa stožerom civilne zaštite. “Fuchs je dogovorio da se idući tjedan četvrtak i petak napravi nastava online”, rekao je pa dodao kako ne zna kako je nastala konfuzija jer su u ponedjeljak na stožeru rekli da razgovaraju sa svim stožerima kako bi dogovorili da učenici ta dva dana fizički ne idu na nastavu.

“Ne dovodimo u pitanje broj sati. Mi smo već dugo delegirali županijskim stožerima da donose odluke koje su primjerene za njih. Pošto vidimo da svugdje rastu brojke, Fuchs se čuo sa svima, dogovoreno je da to bude u cijeloj Hrvatskoj. Ako je izgledalo kao neki šušur, ako je tako izgledalo, nekad se i to dogodi, nije do nas, stvarno”, naveo je pa dodao da se odluka odnosi na sve razrede.

Platio kaznu

Najavio je i kako će se u četvrtak donijeti odluka o minimalnoj plaći, a otkrio je i kako je uplatio novac koji je HDZ trebao platiti zbog presude kojom se smatraju odgovornim za korupciju. Riječ je, podsjetimo, o 14.300.000 kuna.

Navodi kako je stranka bila u minusu od 17 milijuna kuna kada ju je on preuzeo.

“Onda smo imali jedne, druge izbore, lokalne, predsjedničke, europske, već godinama nemamo ni kredita, ni dugova ni obaveza, uredno poslujemo, samo od članarina u zadnjih nekoliko godina dobili smo 42 milijuna kuna”, zaključio je.

Komentari