PREKO TISUĆU VATROGASACA NA JEDNOM MJESTU ‘Vi spašavate ljude iz beizlaznih situacija, ne brinete o vlastitoj koristi i izlažete se opasnosti’

Hodočašće vatrogasaca (foto: Hrvatska vatrogasna zajednica)

Održano je 23. hodočašće vatrogasaca u Svetište Majke Božje Bistričke kojem je prisustvovalo više od 1500 vatrogasaca iz 14 županija. Hodočašće, čiji su domaćini bili vatrogasci Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije dok je sudomaćinstvo preuzela Vatrogasna zajednica Varaždinske županije, i ove je godine predvodio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Vatrogasci su uvijek prvi

Hodočašće vatrogasaca (foto: Hrvatska vatrogasna zajednica)

Prije početka misnog slavlja okupljene vatrogasce i hodočasnike pozdravio je načelnik Općine Marija Bistrica. “Sigurnost doma je najvažnija, a vatrogasci to znaju i uvijek se brinu o sigurnosti građana i naše domovine. Želim vam da na današnjem hodočašću osnažite svoju vjeru i snagu kako biste što bolje obavljali svoju dužnost”, poručio je župan

Humana i kršćanska služba

Misno slavlje je predvodio vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan, uz preč. Domagoja Matoševića, rektora Svetišta MBB-a.

Hodočašće vatrogasaca (foto: Hrvatska vatrogasna zajednica)

“Vi spašavate ljude iz beizlaznih situacija, ne brinete o vlastitoj koristi nego se i sami izlažete opasnosti kako biste spasili drugoga. Vatrogastvo je duboko humana i kršćanska služba”, rekao je u propovijedi msgr. Bogdan.

Ni kiša koja je neprestano padala nije omela vatrogasce koji su se nakon misnog slavlja uputili u velikom broju na križni put, a spomenimo i kako je po prvi put na hodočašću vatrogasaca nastupila klapa Hrvatske vatrogasne zajednice “Sveti Florijan” koja je otpjevala državnu i vatrogasnu himnu.

Komentari