PREKIPJELO MU NA SJEDNICI: Lovrinović predložio osnivanje novog ministarstva!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zapravo, ovo i nije tako loš prijedlog.

Čini se kako ipak nećemo tako skoro dočekati dugoočekivane reforme u financijskom sektoru koje bi trebale malo protresti uspavanu hrvatsku ekonomiju. Naš najaktivniji saborski zastupnik, Mostovac i predsjednik udruge Promijenimo Hrvatsku, Ivan Lovrinović, već tjednima ukazuje na velike probleme u svom, financijskom, resoru, koje za sada još nitko ne riješava. Ukazivao je na neuređena stanja u HBOR-u, INA-i, kritizirao je novu Vladu, Karamarka, Oreškovića, Petrova, ali ništa se nije pomaknulo s “mrtve” točke.

Nova Vlada još se uvijek bavi problemima oko imenovanja novog ministra branitelja, aferama s Hasanbegovićem, Brkićem, Crnojom i natezanjem hoće li se, kada i gdje provesti lustracija. Naravno, sve to zna iznervirati onaj dio političara koji se baš i ne bave prošlošću već gledaju kako poboljšati kvalitetu življenja u godinama koje dolaze, a Lovrinović je jedan od najglasnijih i kako vidimo najduhovitijih koji takav način rada Vlade smatraju besmislenim.

U svojoj posljednjoj Facebook objavi Lovrinović je kazao kako mu je prekipjelo slušati o partizanima i ustašama i predložio da se osnuje ministarstvo koje će se baviti samo tom problematikom. “Više mi je došizilo slušati u Saboru uvijek iznova rasprave o partizanima i ustašama. Predložio sam osnivanje Ministarstva prošlosti. Što mislite koja bi osoba iz Sabora bila najpogodnija za čelnika”, upitao se Lovrinović. Što god ljudi mislili, Lovrinović ipak ima pravo, više od mjesec dana prošlo je od dolaska nove garniture, a jedino se Orešković posvetio budućnosti i traženju potencijalnih investitora i eventualnom riješenju za smanjenje duga, dok se potpredsjednici uglavnom bave prošlošću.

Na koncu, možda se Lovrinovićev prijedlog i ne čini tako lošim jer bi onda postojala jedna osoba koja bi se bavila time, a ovako imamo deset ili petnaest osoba koje se bave prošlošću, a svega jednu ili dvije, koje se bave budućnošću.

Facebook
Facebook

>>> OTKRIO DETALJE SASTANKA: Lovrinoviću skoro pozlilo kada je čuo podatke o INA-i

>>> UBOJITA KRITIKA LOVRINOVIĆA: Otkrio tko su zapravo krivci za vanjski dug države!

>>> LOVRINOVIĆ OPET UDARA PO VLADI: Bez dlake na jeziku opalio po Karamarku i Juretić


Komentari