Predsjednik Puhovskog naziva propalim analitičarom, on odgovara: ‘Glupost je ljudsko pravo, pa i predsjednika države’

Photo: Goran Stanzl/Marko Dimic/PIXSELL

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u proteklih nekoliko dana, izaziva itekakvu pažnju medija svojim izjavama. Kad nije na TV-u, predsjednik se rado oglašava putem Facebook stranice, te danas prokomentirao jučerašnje gostovanje zagrebačkog analitičara Žarka Puhovskog u RTL-u Danas.

“Jučer se oglasio i gospodin Žarko Puhovski, umirovljeni mudroslov, propali političar i, ovo je povod zapisu, ‘analitičar RTL-a’. Poštovani vlasnici RTL-a, poštovani urednici, osim što je g. Puhovski očajan analitičar, koji je zadnjih godina ama baš sve pogrešno prorekao, on je i jedna od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni. O politici i moralu govori čovjek koji je 1972. godine bio svjedok optužbe na montiranom procesu zagrebačkim sveučilištarcima (I.Z.Čičku, D. Budiši i inima). Puhovski je aktivno doprinio tome da se skupina bezazlenih mladića i djevojaka utamniči na nekoliko godina i da nakon toga dva desetljeća žive kao građani drugog reda.

Puhovski se na sudu (sve se to zapisuje, Puhovski) držao kao pravi ‘druker’, ništarija, upravo kako je to od njega i očekivao i dr. Vladimir Bakarić-Svileni, s kojim me Puhovski besramno uspoređuje. Ostat ću na ovome. Ima još.

Poštovani RTL-ovci, polazim od pretpostavke da vam ove činjenice nisu bile poznate, bez obzira na to što ih svatko tko se imalo zanima za politiku i povijest zna. Učinite nešto, molim vas.”, napisao je Zoran Milanović.

Povodom navedene objave, Puhovski u podne gostovao u N1 studiju, te prokomentirao ponašanje predsjednika: “Problem za državu je da ima predsjednika u takvom stanju. On je radio isto je i radio Karamarko prije nekoliko godina, vidit ćemo hoće li mu to uspjeti.”

Na pitanje o spornom procesu kojeg Milanović spominje, analitičar je odgovorio:”Ja sam bio svjedok u tome procesu, čitavo vrijeme sam se svađao do te mjere da je sudac rekao: “Druže Puhovski, sluša vas tužitelj” Ali predsjednik se probudio rano, eto u 10 sati, pa ga činjenice ne zanimaju. Postoji zapisnik i audio snimka, ali jednostavnije je osuđivati ljude.

Puhovski smatra da je predsjednika najviše zassetalo jer ga je u RTL-u Danas usporedio s dr. Vladimirom Bakarićem, te da je njegova ambicija farsa. Milanovićeva djela smatra iracionalnima i paničnima te tvrdi da je sreća što predsjednik nema velike ovlasti.. Njegove izjave uspoređuje s prodajom magle, s ciljem da se javnost ne bi bavila pravim problemima.

Jedan dan govori s pozicije ljevičara, drugi dan s pozicije nezakonitog Tuđmanovog sina, to se mijenja iz dana u dan. Činjenica je da predsjednik priča svašta, pa i gluposti. Glupost je ljudsko pravo, pa i predsjednika države. Ne vidim ni razloga, a ni realne mogućnosti da ga smjeni.”, prokomentirao je  Puhovski.


Komentari