PREDSJEDNICU OTPRATILI U SUZAMA: Pročitajte što je Grabar Kitarović poručila Vukovarcima (FOTO)

Facebook

”Drage Vukovarke i Vukovarci,

od srca vam zahvaljujem na tri dana toplog i srdačnog gostoprimstva tijekom kojih je u Vukovaru bilo sjedište moga Ureda. S osobitom radošću i ponosom došla sam u vaš grad, a želja mi je bila skrenuti pozornost na probleme, no ovoga puta s naglaskom na poticanje rasta i razvoja. Tijekom boravka u Vukovaru susrela sam se s predstavnicima političkog, kulturnog i društvenog života, gospodarstvenicima te s mnogim građanima. Također, posjetila sam i Vinkovce, Osijek te Otok i Marince.
Sva lijepa i dragocjena iskustva koja sam prikupila, svi susreti i prikupljene informacije, sve će to biti temelj na kojem ćemo graditi novi odnos prema Vukovaru i Slavoniji. U suradnji s budućom Vladom vaše probleme stavit ću na dnevni red kako bi se započelo njihovo rješavanje.”

Ovim riječima, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović oprostila se s Vukovarom koji je na nekoliko dana postao sjedište Ureda predsjednice. Svoj posjet Grabar Kitarović započela je odavanjem počasti žrtvama Vukovara kod kamenog križa uz Dunav, nakon čega se pješice uputila u svoj ured u Palači Srijem gdje joj je mjesto ustupio župan Božo Galić.

Putem su je zaustavljali građani, žaleći se na svoje svakidašnje probleme, s jedna ju je gospođa zagrlila i plakala.

12474100_970070406393252_537167323127636315_o

Ceremonija je započela u dvorištu zgrade županije himnom i podizanjem zastave. Kratke govore održali su gradonačelnik Ivan Penava i župan Galić, izrazivši zadovoljstvo dolaskom predsjednice u Vukovar te ju nazvavši ‘vjesnikom proljeća’.

12522947_970070396393253_4452736507707814794_n

”U ovom gradu postoji, nažalost, puno problema, kao i u ostalim dijeliovma Hrvatske. Nismo nikako zadovoljni dosadašnjim odnosima vlada ni prema Vukovaru niti prema krajevima koji su bili okupirani ili pogođeni ratom. Još uvijek treba puno raditi te učiniti puno više za unaprijeđenje životnih uvjeta”, poručila je Grabar-Kitarović.

Uvjerena da će nova hrvatska Vlada uskoro biti sastavljena, Grabar-Kitarović rekla je kako će Vladu poticati da posebnu pozornost posveti upravo krajevima poput Vukovarsko-srijemske županije.

Predsjedničin posjet Vukovaru u slikama, pogledajte u nastavku.

Drage Vukovarke i Vukovarci,od srca vam zahvaljujem na tri dana toplog i srdačnog gostoprimstva tijekom kojih je u…

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Montag, 18. Januar 2016

>>> RIJEČI ZA POVIJEST! Ovo su najljepše misli Siniše Glavaševića o Gradu Heroju


Komentari