PREDSJEDNIČIN ODGOVOR PODIJELIO JAVNOST: Poruka svećeniku izazvala burne reakcije (FOTO)

Picmonkey

“Poštovani gospodine Prcela, Vi meni ne možete oprostiti moju izjavu, a ja Vama opraštam Vašu. Okrenimo se budućnosti”, napisala je Kolinda Grabar-Kitarović na svojemu Facebook profilu.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odgovorila je splitskom svećeniku Luki Prceli, koji ju je u svojoj propovijedi tijekom mise, koju je u nedjelju prijepodne izravno prenosio HRT, žestoko napao.

“Ja ne mogu nikako oprostiti ovo što je Kolinda Grabar Kitarović izjavila da je hrvatska država, Nezavisna država nije bila nezavisna i da je bila zločinačka. Tko ti kaže da je današnja Hrvatska država nezavisnija od one koja je bila od ’41. do ’45.? Ma, ja pitam ako je morala to reći pred Amerikancima, a onda postavljam njoj pitanje, a zašto nisi rekla pa nismo mi Hrvati bacili atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki“, rekao je Luka Prcela i nastavio, “Pa nismo mi bombardirali ni Drezden ni Hamburg. Koga smo mi zapravo ubili izvan svojih granica? Ma dosta više da sami po pljujemo. Dosta više što se događalo kroz ovo proteklo vrijeme za vrijeme ove dvojce predsjednika koji su bili, možemo kazati, predsjednici antihrvatske države”, kazao je.

No vrlo brzo uslijedio je odgovor predsjednice koji je u kratom vremenu oduševio javnost. “Poštovani gospodine Prcela, Vi meni ne možete oprostiti moju izjavu, a ja Vama opraštam Vašu. Okrenimo se budućnosti“, napisala je Kolinda Grabar-Kitarović na svojemu Facebook profilu.

Javnost podijeljena oko odgovora

U kratkom vremenu njena objava prikupila je više od četiri tisuće “lajkova”, uz to mnogi su ju pohvalili kako je ovaj sukob riješila na dobar, miran, način, dio ih se pak pobunio jer predsjednica nije osudila ustaštvo, dok joj treća strana zamjera što “stalno spominje okretanje budućnosti, a nikako da krene raditi na tome”.

“Na čemu vi bazirate budućnost? Na vječnim podjelama i svađama po principu vječnog rata? Da li znate tko u takvoj situaciji profitira? Vjerujem da znate”.

“Svakako ste trebali osuditi njegovu izjavu i veličanje ustaštva”.

“Samo veliki ljudi opraštaju! Samo oni koji iskreno žele boljitak”.

Ovo su samo neki od komentara na predsjendičinu izjavu, a rasprava je još uvijek u tijeku te ju možete pratiti u komentarima Facebooku.

>>> SKANDALOZNA PROPOVIJED: U prijenosu uživo na HRT-u svećenik žestoko napao predsjednicu


Komentari