PREDIVAN KRAJ AKCIJE! Dok je spašavao muškarca s Dinare javili mu da je supruga rodila dijete. ‘Vjetre čestitamo ti od srca na prinovi!’

foto:HGSS

Dana 23.08.2020. u 17:05h Stanici Šibenik dolazi dojava pročelnika Stanice Split da se na ferati na Dinari nalazi osoba koja je dehidrirala, iznemogla i ne zna gdje se nalazi.

foto: HGSS

U akciju odmah kreće tim HGSS Stanice Šibenik iz Knina i ubrzo pronalazi osobu. Osoba je sjedila te je ustanovljeno da se ne može samostalno spustiti u podnožje ferate. U 17:45 akciji se pridružuje još članova jer je onemoćalu i iscrpljenu osobu potrebno spustiti niz veliku strminu. Tehnikom absajla osoba je spuštena u podnožje, a akcija završila u 22:05 kada je ista predana svojim kolegama sa kojima je došla na Dinaru.

foto: HGSS

U akciji spašavanja sudjelovalo je šest pripadnika Stanice Šibenik i četiri pripadnika Stanice Split ispostava Sinj.

foto: HGSS

Nakon ove lijepe vijesti o uspješnom spašavanju, dolazi još jedna!


“Koliko se spašavatelji odriču privatnog života govori i sljedeća činjenica: vođi akcije, kojeg od milja zovemo Vjetar, je nakon uspješnog spašavanja pri silasku sa Dinare javljeno da mu je supruga upravo rodila dijete. Vjetre čestitamo ti od srca na prinovi”, javili su putem svoje Facebook stranice HGSS-ovci, a mi se ovim putem pridružujemo čestitkama vođi akcije Vjetru i cijeloj obitelji!

Komentari