PREDAO SE BOMBAŠ IZ SISKA: Medved pred školom: ‘I ovo je dokaz psihoze, na ljude utječu i potresi’

Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Mlađi muškarac prijetio je bombom u srednjoj Strukovnoj školi u Sisku. Oko 12.15 sati ušao je u školu i rekao da ima eksplozivnu napravu, a u međuvremenu je uhićen.

Mladić je ušao u školu, rekao da je sin branitelja i navodno tražio HDZ-ovog župana Ivu Žinića, međutim nije ga našao, prenosi Index.

Svi djelatnici i učenici su evakuirani, a mladić se i dalje nalazi unutar škole. Policija je opkolila školu, a stigao je i ministar branitelja Tomo Medved.

“Bio sam na nastavi kad su nas evakuirali. Izašli smo odmah van i pobjegli, ne želim biti tamo. Odmah je dojurila interventna, svi s pancirkama. Zatvorili su ulaze i izlaze na školi”, ispričao je učenik za Dnevnik.hr.

 “I ovo je dokaz psihoze, na ljude utječu i potresi”, dodao je Medved.

U školu je privremeno smješten krizni stožer za županiju i županijska uprava, a muškarac je u unutra upao upravo kroz prostorije županijske uprave. U međuvremenu je policija angažirala dva njegova prijatelja koji su pregovarali s njime. Nakon nekog vremena izašao je iz škole i policija ga je svladala i privela na kriminalističku obradu, doznaje Večernji list.

Ravnatelj Ivica Beloglavec izjavio je za pojedine lokalne medije da popodnevna smjena neće dolaziti u školu zbog novonastale situacije, što će ubrzo objaviti na internetskim stranicama škole.

Svi učenici u dobro, što su putem Facebooka potvrdili i pojedini roditelji. Navode i da su neki učenici vidno potreseni.


Komentari