PR stručnjak Krešimir Macan o Domaćici: ‘Htjeli su potaknuti na razmišljanje, ali da brend ostane u fokusu – treba vidjeti hoće li uspjeti ‘

Foto: Screenshot N1

Domaćica je svakako dobila dobar publicitet ovim potezom, smatra Krešimir Macan, PR stručnjak i vlasnik agencija Manjgura.

“Radi se o tome da su napravili jedan potez u kojem su Domaćici ostavili ime, a napravili mini kampanju gdje su dodavali određene uloge vezane uz riječ domaćica kako bi potaknuli na promišljanje o raspodjeli poslova u kućanstvima i na nejednaki položaj žena u društvu i obitelji”, rekao nam je.

Smatra Macan i da je Kraš htio iskoristiti poznati brend domaćih kolača, koji se baš i zato zovu Domaćica, kako bi potaknuli na razmišljanje. Naime, Kraš je optužen za seksizam jer je uz naziv keksa Domaćica (koji dolazi od domaćeg keksa) stavio i opise zanimanja poput menadžerica.

Foto: Twitter

“Ono što je super”, govori nam Macan, “jest što su i Kraš i Domaćica prejaki brend koji je ovime napravio ogroman publicitet, ali da nije promijeniime, a niti okus samog keksa kojeg pamtimo generacijama”.

“Mislim da su u Krašu htjeli potaknuti raspravu o ravnopravnosti i natjerati nas muškarce na razmišljanje”, smatra Macan i zaključuje kako tek treba vidjeti jesu li u tome uspjeli.

Prerano je govoriti o uspjehu

PR stručnjak kaže kako je prerano govoriti o uspjehu kampanje, no “Kraš je napravio ono što je htio”.

“Danas je trend da brendovi uključuju u te određene aktivističke pokrete jer sve više građana želi vidjeti velike brendove uključene u kreiranje nekih pozitivnih praksi”, smatra Macan.

Moramo vidjeti kako će ići dalje, kaže Macan i zaključuje kako “u Krašu nisu napravili ništa neobično što se već nije vidjelo u svijetu, htjeli su natjerati na razmišljanje, ali da je Domaćica ipak u fokusu razgovora”.


Komentari