POZNATI TRGOVAČKI LANAC OPET DIŽE PLAĆE! ‘Važno nam je prenijeti uspjeh našeg poduzeća na naše zaposlenike’

Foto: Kaufland

Kaufland Hrvatska k.d. s 1.7.2022. ponovno podiže plaću svim zaposlenicima na nerukovodećim radnim mjestima u poslovnicama i logističko-distributivnom centru. Povišice dolaze svega četiri mjeseca nakon prošle.

Kaufland je u ožujku bruto plaće za zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima povećao u prosjeku za gotovo 8 %. Iznosi dodataka na plaću za rad nedjeljom, blagdanom, noću i praznikom također su uvećani za 5 %, isplaćena je uskrsnica u iznosu od 500 kn te se dva puta godišnje zaposlenicima isplaćuje i neto nagrada za radne rezultate u prosječnom iznosu od 2500 kuna.

“Kako bi svojim zaposlenicima u ovim izazovnim vremenima bili što veća podrška, Uprava Kauflanda u Hrvatskoj donijela je odluku ponovno povećati bruto plaće za zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima u poslovnicama i logističko-distributivnom centru i to u prosjeku za dodatnih čak 12,5 %”, objavili su.

Stimulacije tijekom ljeta

Dodaju da su zaposlenicima u poslovnicama i logistici najavljene i stimulacije za rad u ljetnoj sezoni koje će biti isplaćene u više navrata tijekom sezone.

“Važno nam je ovim povećanjem plaća prenijeti uspjeh našeg poduzeća na naše zaposlenike. Naši zaposlenici su nam na prvom mjestu, stoga ćemo u ovim zahtjevnim vremenima čak drugi put u ovoj godini povisiti plaće“, rekao je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

“Drugu godinu zaredom na sedmom smo mjestu najpoželjnijih poslodavaca prema istraživanju MojPosao, a Kaufland je za 2021. godinu ponovno dobio certifikat Top Employer za Hrvatsku, ali i Europu, te CEP – Certifikat poslodavac partner, čime je još jednom potvrđeno kvalitetno upravljanje ljudskim resursima” pohvalila se Dunja Firšt, direktorica Sektora ljudskih resursa. Dodala je kako na prvom mjestu zadovoljni zaposlenici, a dodatno i certifikati pokazuju da Kaufland ide u pozitivnom smjeru te će i u budućnosti nastaviti ulagati u svoje zaposlenike.

Komentari