POZNATI SUDIONICI TAJNOVITOG SASTANKA: Nećete vjerovati s kim je zapravo Tihomir Orešković razgovarao u Austiriji!

Facebook

Prema popisu sudionika konferencije u austrijskom Kitzbühelu, Orešković se nije sastao s investitorima i vlanicima 80 posto hrvatskoga duga. 

Mandatar Tihomir Orešković se u austrijskom skijalištu  Kitzbühel zapravo nije sastao s onima s kojima je tvrdio da se sastaje. Prema popisu gostiju koji je navodno nabavio portal Index.hr, većina sudionika na konferenciji bili su predstavnici središnjih europskih banaka, te predstavnici nekoliko investicijskih kuća poput Fidelity Investmentsa, CalPERSa i Federated Investorsa.

Na konferenciji je bilo najviše Rusa i Turaka, s obzirom da je stanje u tim zemljama bila jedna od tema konferencije.

Orešković je i jučer na konferenciji izjavio kako se u srijedu, 13. siječnja, sastajao  s investitorima, ulagačima te financijerima koji drže osamdeset posto hrvatskog duga, no takvih uzvanika, zaključio je Index.hr, nije bilo na listi.

“Prvi cilj je bio da iskoristim priliku da se upoznam s najmoćnijim investitorima, koji drže 80 posto našeg duga te da iskoristim priliku da nekako pokrenemo optimizam i pozitivnu klimu za investitore, a da Hrvatsku stavimo u jednu pozitivnu sliku”, rekao je jučer Orešković na konferenciji za javnost.

>>>SASTANAK NA PANTOVČAKU: Grabar-Kitarović i Orešković složni su oko teme koja muči Hrvatsku

Komentari