Poznati SDP-ovac brutalno uvrijedio Vladu: ‘Plenković i HDZ su izborne interese stavili ispred obnove Zagreba!’

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Eurozastupnik iz redova SDP-a Joško Klisović prozvao je HDZ i premijera Andreja Plenkovića zbog izostanka reakcije oko obnove od Zagreba od potresa. Klisović je povukao usporedbu s reakcijom Albanije kad ih je pogodio jak potres prošle godine.

“Hrvatskom premijeru nije palo na pamet da od Europske unije traži sazivanje donatorske konferencije za obnovu Zagreba. U studenom prošle godine Albaniju je pogodio potres magnitude 6,4 po Richteru, puno jači nego Zagreb, ali albanski premijer Rama je u dva mjeseca uspio dobiti Europsku uniju da sazove donatorsku konferenciju na koju se odazvalo preko 100 država i međunarodnih organizacija i gdje je prikupljeno preko 1,2 milijarde eura”, napisao je Klisović na Facebook profilu.

Bivši savjetnik ministrice vanjskih poslova napomenuo je da Hrvatska trenutno predsjeda Europskom Unijom, a nije poduzela ništa za hrvatske interese, ovaj put u vidu obnove od potresa.

“Mi predsjedamo Europskom unijom, a nismo bili u stanju dobiti Europsku uniju da organizira donatorsku konferenciju za obnovu Zagreba. Premijer Andrej Plenković i HDZ – Hrvatska demokratska zajednica su izborne interese HDZ-a stavili ispred obnove Zagreba. Katastrofa”, zaključio je Klisović.


Komentari