Poznati detalji brutalnog nasilja u Kaštelima: Od žrtve tražili 2.000 kn, prodavali mu marihuanu…

Tri osobe stradale u eksploziji plinske boce (Foto: MUP)

Dovršeno je policijsko kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 19-godišnjakom i maloljetnikom koje su uhitili nakon što je na internetu objavljena snimka njihovog brutalnog iživljavanja nad nemoćnim mladićem, piše Večernji list.

Sumnja se kako su 22. kolovoza 2020. godine na području Kaštel Štafilića, a s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, od oštećenog 19-godišnjaka tražili da im donese dvije tisuće kuna. Tijekom toga fizički su ga napadali, udarajući ga po tijelu i glavi. “Nadalje, u cilju podmirenja navodnog duga, 19-godišnjak je 23. kolovoza 2020. godine, maloljetniku predao i motor, koji mu je poslije vratio, navodeći mu kako više nema dugova” naveli su u PU Splitsko-dalmatinskoj. Nakon događaja 19-godišnjak nije zatražio liječničku pomoć, a slučaj je dospio u javnost zato što su brutalno iživljavanje gledali i snimali još dvojica mladića. Snimka je završila na internetu i postala viralna.

Policija je priopćila kako je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno postojanje osnove sumnje da su osumnjičeni u više navrata, oštećenom prodavali marihuanu, a osim toga se sumnja da su 19-godišnjak i maloljetnik ostvarili obilježja kaznenih djela iznude i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje ovog događaja i nadalje se nastavlja. Snimka koja je šokirala Hrvatsku izazvala je brojne reakcije i osude u Splitu, ali i šire u Hrvatskoj. Na to je reagirao i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban koji je rekao da je svako nasilje neprihvatljivo, a ovo iživljavanje i snimanje je ispod svake civilizacijske i ljudske razine. Oglasio se vezano uz to i Županijski odbor Mladeži HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Novi detalji užasa u Kaštelima: Napadač i žrtva pohađali istu školu, oglasili se i bivši klubovi napadača!

 

“Ovim putem želimo istaknuti kako počinitelji gnjusnog napada na mladića u Kaštelima nisu članovi Mladeži HDZ-a kako se navodi u pojedinim napisima i komentarima. Nasilje u cjelini, a posebno kada je usmjereno prema nekome tko je slabiji ili ranjiv ili kada se koristi za iznudu ozbiljan je problem koji u fokus javnosti dođe prekasno. Samo preventivnim djelovanjem cijelog društva, zajedno sa stručnim službama i institucijama možemo odgovoriti na taj strašan problem. U ovom trenutku najvažnije je pomoći žrtvi i pokazati kako nije sam te se s tim u cilju svi pojedinačno stavljamo na raspolaganje”, poručili su iz Mladeži HDZ-a.

POMRAČENJE LJUDSKOG UMA: Hrvatskom kruži šokantna snimka! Brutalno premlatili i zlostavljali momka s posebnim potrebama

 


Komentari