POVOLJNI VREMENSKI UVJETI: Pojačan promet tijekom dana na važnijim cestovnim pravcima

hr.wikipedia.org
Vozi se uz povoljne vremenske uvjete i bez značajnijih ograničenja u prometu.

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na važnijim cestovnim pravcima, graničnim prijelazima, na gradskim prometnicama, a osobito na prilazima gradskim i mjesnim grobljima.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na blagdan Svih svetih, u utorak, 1. studenog, od 14 do 23 sata, na pojedinim cestama u Istri i priobalju. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1. Popis cesta na kojiam je zabrana: http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/.
Povodom blagdana Svih svetih na snazi je poseban režim prometa, kako bi se što lakše omogućio pristup gradskim i mjesnim grobljima. Zabranjen je promet motornim vozilima – osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima invalida i auto-taxi vozilima. Redovne autobusne linije koje vode prema velikim gradskim grobljima mijenjaju vozni red pa se valja na vrijeme informirati. Privremena regulacija prometa u Zagrebu: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=81841.
Počelo je zimsko računanje vremena, a s time je povezana i odredba 102. članka Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/2008), prema kojoj u razdoblju zimskog računanja vremena, od posljednjeg vikenda u listopadu, pa sve do posljednjeg vikenda u ožujku, na motornim vozilima, za vrijeme vožnje i danju moraju biti uključena dnevna ili kratka svjetla. Motociklisti tijekom cijele godine moraju imati uključena svjetla za vrijeme vožnje na motociklima.
Zbog radova, zatvorena je dionica državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-DC6-Vojnić-DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka). Na dionicama Budačka Rijeka-Grabovac i Udbina-Gračac, u zonama radova, vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima.
Dvosmjerno se zbog radova vozi, jednom stranom kolnika, na autocestama:
  • A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zabok (u duljini od oko 3 km);
  • A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km).

Na dionici autoceste A4 Goričan-Zagreb od čvora Sveta Helena do čvora Popovec u smjeru Zagreba odvijaju se radovi sanacije mosta Kašina, zbog kojih će za promet biti zatvoren pretjecajni prometni trak i dio voznog prometnog traka, dok će se promet odvijati dijelom voznim prometnim trakom i zaustavnim trakom minimalne širine 4,30m. Ograničenje brzine na ovom dijelu biti će 60 km/h. U zoni predmetnih radova moguće su kolone u slučaju pojačanog prometa i izvanrednih događaja.


Komentari