POVOLJNI PROMETNI UVJETI: Ceste su suhe i prohodne, a gradske gužve trebale bi se uskoro smiriti

Foto: Wikimedia Commons

Neke dionice autocesta su zatvorene.

Povoljni su vremenski uvjeti u većem dijelu zemlje (suhi kolnici) pa je za očekivati veći broj sudionika u prometu na dva kotača: mopedisti, motociklisti i biciklisti. Pozivamo ostale sudionike u prometu na pojačan oprez, javljaju iz HAK-a.

Od 8,08 sati za sve skupine vozila zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica. Obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50 i DC27).

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su:

  • autocesta A1 između čvorova Maslenica i Posedarje;
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar);
  • Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
  • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i
  • Paški most.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog radova, zatvorena je dionica državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-DC6-Vojnić-DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka). Na dionicama Budačka Rijeka-Grabovac i Udbina-Gračac (od 27. do 31.10.) u zoni radova, vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima.

Dana 27.10. povremeno će se zbog miniranja prekidati promet na Jadranskoj magistrali (DC8) kod čvora Meterize u Šibeniku, između 10 i 10,30, 13 i 13,30 te od 17 do 17,30, u trajanju od maksimalno 5 minuta.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) kroz mjesto Duće vozi se jednim trakom, naizmjence, uz semafore, zbog radova.

Na autocesti A1 kroz tunele: Malu Kapelu (do 18,00 sati) i Brinje (do 15,00 sati) u smjeru mora vozi se jednim trakom, zbog radova.

Prekinut je promet na županijskoj cesti ŽC2215 u mjestu Lučelnica Tomaševečka, zbog prometne nesreće.


Komentari