POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA ODLUČILO: Pokrenut će postupak protiv Tomislava Karamarka

tomislav karamarko
Patrik Macek/PIXSELL

Povjerenstvo je odlučilo ispitati radi li se, u slučaju ugovora između njegove supruge i Josipa Petrovića, o sukobu interesa. 

Članovi Povjerenstva za sukob interesa u srijedu su donijeli odluku o pokretanju postupka protiv potpredsjednika Vlade, Tomislava Karamarka. Odluka je donesena jednoglasno nakon što je u javnosti otkrivena suradnja između tvrtke Drimia koja je u vlasništvu njegove supruge Ane i tvrtke lobista mađarskog MOL-a, Josipa Petrovića. Članovi povjerenstva u daljnjem će postupku ispitati je li potpredsjenik Vlade u sukobu interesa ili nije, na način da se utvrdi je li Karamarko sudjelovao u donošenju odluka vezano za arbitražu koja se vodi između Hrvatske i Mola, može li ga to ubuduće dovesti u sukob interesa te je li se propustio deklarirati o tom poslovnom odnosu.

Još 12. svibnja ovo je Povjerenstvo zatražilo od Vlade podatke vezane uz arbitražu oko Ine, a od tvrtke Drimia u vlasništvu Karamarkove supruge, zatražilo je podatke u kojima se mogu vidjeti predmeti poslovanja s Peritus savjetovajem, tvrtkom Josipa Petrovića

‘Jedva čekam da povjerenstvo obavi svoj posao’

Podsjećamo, Tomislav Karamarko izuzeo se iz procesa odlučivanja vezanih za Inu nakon što su mediji objavili ugovor o suradnji sadašnje Karamarkove supruge i Josipa Petrovića, i sam zatražio očitovanje Povjerenstva za sukob interesa.

“Jedva čekam da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa obavi svoj posao i apsolutno imam pravo na svoj stav o Ini i MOL-u i svim procesima oko toga. To je sve što imam reći na tu temu i čekam da Povjerenstvo obavi svoj posao”, izjavio je Karamarko još prošle subote za HTV, piše Večernji.hr.

>>>ANA KARAMARKO O ‘AFERI DRIMIA’: Znam tko je osoba koja je objavila ugovor!

>>>JASNA PORUKA TOMISLAVU I ANI KARAMARKO: Oglasila se šefica Povjerenstva za sukob interesa!


Komentari