Potres kod Zadra: Osjetio se od Zagreba do Bihaća

U poslijepodnevnim satima EMSC je zabilježio potres jačine 4.7 stupnjeva po Richteru na području Dalmacije.

Potres se dogodio kod Starigrad Paklenice, osjetio se na zadarskom području, na otocima, pa sve do Splita, Like i Dalmacija. Nemamo nikakve dojave o šteti, istaknuo je za portal HRT-a seizmolog Krešimir Kuk.

Prema navodima Kuka, potres ne može direktno povezati sa snažnim potresima koji pogađaju Tursku i Grčku.

“Ne možemo direktno povezati, ali činjenica je da se posljednjih mjeseci manifestiraju jači potresi na području jugoistočne Europe” objašnjava.

Što se tiče potresa na zadarskom području, kao što je bio slučaj i sa zagrebačkim, stanovnici toga područja mogu očekivati još potresa u idućim danima, tjednima i mjesecima.


Građani javljaju kako se osjetilo jako podrhtavanje u Zadru, ali i na širem području.

Epicentar je bio 16 km sjeverno-zapadno od Posedarja na dubini od 2 kilometra.

– Čulo se prvo kao grmljavina, a onda je počelo tresti. Stakla i namještaj su drmala nekoliko sekundi. Svi u susjedstvu smo izašli vani – izjavila je za 24sata gospođa iz Biograda

Građani javljaju kako se snažno osjetio i na Pagu, a kako piše dalmatinskiportal i Splićani su osjetili potres. Dodaju kako “nije bio jak, ali je poprilično dugo trajao.”

HGSS je također obišao teren u Nacionalnom parku Paklenica, a kako obavještavaju, na sreću nema materijalne štete, osim nekoliko manjih odrona, niti ozlijeđenih.

NAJNOVIJE:  Potres se osjetio i u Zagrebu

Iz EMSC-a javljaju da se potres osjetio i u Zagrebu, te su na svom Twitter profilu upitali građane, jesu li ga osjetili.

Komentari

loading...