POTREBNA IM JE POMOĆ Peteročlana obitelj živi u trošnoj štali koju su prenamijenili u kuću

Foto: Kristina Kovačević

Humanitarna akcija “Velikim srcem za topli dom” nastala je kako bi se prikupila sredstva za izgradnju kuće peteročlane obitelji Bolšec iz Zlatara. Kuća u kojoj sada žive nekada je bila štala koju su oni adaptirali za život.

Iako dotrajala, kuća im je poslužila za život. No što zbog starosti, što zbog potresa kuća je u vrlo lošem stanju. Na inicijativu gradonačelnice Zlatara Jasenke Auguštan-Pentek započela je humanitarna akcija, ali do sada prikupljena sredstva nisu dovoljna pa se mole svi da doniraju onoliko koliko imaju kako bi obitelj živjela u uvjetima dostojnim čovjeka.

Foto: Kristina Kovačević

U trošnoj kući žive Štefica i Tomislav Bolšec sa svoje tri djevojčice. Na kući su vidljive rupe u zidovima, a izolacija je vrlo loša. Iako je gradonačelnica pokrenula inicijativu za obnovu kuće, građevinska tvrtka ustvrdila je da se problemi ne bi riješili obnovom te da se kuća treba srušiti.

Otac Tomislav još prije nekoliko godina krenuo je zidati temelje kuće, ali nažalost sredstva s kojima raspolažu nisu bila ni približno dovoljna da se kuća dovrši. Ovi skromni ljudi suočeni su s mnoštvo problema pa tako i sa nemogućnošću zaposlenja, jer je on, zbog intelektualnih poteškoća lišen poslovne sposobnosti te ima papir da je nesposoban za rad. Majka Štefica ne može pronaći posao.

Petra, Valentina i Ivana rekle su da im najviše nedostaje kupaonica te prostor u kojem bi mogle pozvati prijatelje. Najstarija kći Ivana ujedno je darovito dijete.

Foto: Kristina Kovačević

Ozbiljnost situacije prepoznale su i Krapinsko-zagorska županija, Centar za socijalnu skrb Zlatar Bistrica, Sestre milosrdnice i Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije s vlč. Dragutinom Cerovečkim. Svim tim naporima sakupljeno je 103 tisuće kuna, a gradonačelnica je istaknula da je za rušenje stare i izgradnju nove kuće potrebno pola milijuna kuna.

Foto: Kristina Kovačević

Akciji se pridružila i Kristina Kovačević koja već godinama organizira humanitarne akcije te poziva sve da doniraju onoliko koliku mogu, jer ističe ova obitelj to uistinu treba. Kaže kako joj je najveći strah da se sada u vrijeme loženja vatre ne zapale jer im je dimnjak nagnut, a griju se na peć na drva.

Žiro račun na koji možete uplatiti svoju donaciju je:
IBAN: HR3623900011500170862


Komentari