Potražnja porasla za čak 20 posto! Hrvati poludjeli za božićnim drvcima, a evo i koliko koštaju

Photo: Zoe Sarlija/PIXSELL

Iako su mnogi strahovali kako će zbog pandemije koronavirusa potražnja za božićnim drvcima biti manja nego inače, čini se da su se građani tradicije ne odriču. Dapače, prodaja je porasla za čak 20 posto naspram prošle godine.

Građani su i ranije krenuli po svoje borove, a sudeći po potražnji, prodavači bi s poslom mogli završiti i prije Badnjaka.

Više od 200 tisuća domaćih božićnih drvca je prodano, a uvezeno je njih 28 tisuća i uglavnom su to  nordijske jelke.

Dakle domaći će proizvođači ove godine itekako dobro profitirati, zbog čega su i više nego zadovoljni. Ipak, valja spomenuti i da je izvoz minimalan, odnosno da je tek 310 komada otišlo u susjednu Bosnu i Hercegovinu.

Ako još niste kupili svoje drvce, imajte na umu da su ovogodišnje cijene slične lanjskim. Obična smreka koštat će vas između 80 i 200 kuna, srebrna smreka od 100 do 200 kuna, a najskuplja je nordijska jela, čija se cijena kreće od 200 do 500 kuna.

“Puno je veća potražnja nego prošle godine. Izgleda da je stvar u tome što su ljudi više kod kuće, žele malo urediti i napraviti tu nekakvu blagdansku atmosferu. Ako se ovako nastavi vrlo je vjerojatno da ćemo i ranije završiti sa prodajom“, rekao je za RTL Zvonimir Crnković, proizvođač božićnih drvaca.

 


Komentari