POTPUNI RASPAD SISTEMA! HDZ odlučio izaći iz Vlade?

karamarko
Screenshot: N1

Hrvatska demokratska zajednica mogla bi izaći iz Vlade.

Kako Telegram doznaje iz dva neovisna izvora HDZ ozbiljno razmišlja o izlasku iz Vlade.

Na kriznom sastanku vodećih članova HDZ-a, koji se, kako navode njihovi izvori, održao jutros, zaključeno je kako je izlazak iz Vlade jedini izlaz iz trenutne političke krize.

“Vlada ne funkcionira, eksperiment nije uspio, Most nas ucjenjuje i ovo je jedina opcija u kojem HDZ ostaje pošten prema svojim biračima”,kazao je jedan izvor, upućen u sastanak. Odnosi koalicijskih partnera unutar vladajuće koalicije narušeni su nakon objave ugovora između Ane Karamarko, supruge predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, i Joze Petrovića, ključnog konzultanta MOL-a u Hrvatskoj.

Još uvijek nije potvrđeno

Zastupnici Mosta javno su počeli najavljivati glasanje za opoziv Karamarka iz Vlade, što bi, tvrde Telegramovi izvori iz HDZ-a, bio nedopustiv politički udarac za predsjednika HDZ-a i stranku. S glasovima zastupnika Mosta oporbeni SDP vjerojatno bi uspio skupiti većinu za opoziv Tomislava Karamarka.

Jedino realno riješenje za čelnika HDZ-a i njegovu stranku, osim pokušaja dogovora s Mostom, je izlazak iz Vlade, kaže njihov izvor. Telegram je informaciju o današnjem sastanku i zaključku HDZ-a dobio iz vrlo pouzdanih izvora, međutim potvrde informacije za sada još uvijek nema.

>>>NEŠTO SE DOGAĐA S BOŽOM PETROVOM: Pogledajte njegov izraz lica na sjednici Vlade, sve će vam biti jasno! (FOTO)

>>>PADA VLADA?! Raspada se saborska većina: Milivoj Špika prešao Bandiću, MOST se definitivno raspao?


Komentari