POSLJEDNJI TURISTIČKI VIKEND: Sve veće gužve na Lučkom, na Bajakovu se čeka 6 sati

Gužva, ilustracija (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, u priobalju te na pojedinim graničnim prijelazima. Evo kakvo je trenutno stanje na cestama:

HAK je izvijestio da je na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče pojačan promet u oba smjera, a na pojedinim dionicama vozi se otežano u kolonama u pokretu uz povremene zastoje.

Također, povremeno je pojačan priljev vozila kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera. Iz smjera Jankomira kolona je duga oko 4 km, dok kod naplatnih postaja Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja. Kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 1 km.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Čekanja na graničnim prijelazima

Kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Republike Slovenije kolona je duga oko 500 m (vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Frukov Krč), dok kod naplatnih postaja Zaprešić u oba smjera nema dužih čekanja.

Što se tiče graničnih prijelaza, na Bajakovu (Srbija) se čeka šest sati, na Karasovićima (Crna Gora) četiri sata, a Staroj Gradiški i Maljevcu (BiH) sat vremena.


Komentari