POSLJEDICE NEVREMENA: Voda u Dalmaciji nije za piće, a u Lici su uvedene izvanredne mjere obrane od poplava

Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Nevrijeme na području Dalmacije i Primorja se smirilo, a ponegdje još pada manja količina kiše. Jučerašnja kombinacija juga, jake plime i velike količine kiše rezultirala je poplavljenim rivama diljem gradova uz more, a mještani Bukovice i općine Promine ostali su bez vode.

Oni koji se oprskbljuju vodom iz izvoište Miljacke obaviješteni su kako voda nije preporučena za piće jer je uslijed jakih oborina došlo do blagog zamućenja vode u izvorištu i da je mutnoća iznad dozvoljenih vrijednosti.

Izvanredne mjere u Lici 

Između ostaloga, u Lici su uvedene izvanredne mjere obrane od poplava, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

“Zbog porasta vodostaja i izlijevanja vodotoka, Hrvatske vode donijele su danas u 9:30 sati rješenje o uspostavi izvanrednih mjera obrane od poplava na branjenom području Mali sliv Lika, na dionici Kosinjski Bakovac”, navode iz Ravnateljstva.

Foto: Jure Miskovic / CROPIX

“Izvanredne mjere obrane od poplava uspostavljene su u 12:30 sati i za Mali sliv Lika, dionica Bogdanica, zbog porasta vodostaja rijeke Bogdanice i izlijevanja iz korita, s tendencijom daljnjeg porasta”, javljaju.

Vrijeme sutra

Što se pak tiče vremenske prognoze za sutra bit će uglavnom suho, a na Jadranu poslijepodne i sunčano. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla ili niski oblaci, a lokalno se mogu zadržati i veći dio prijepodneva. U Slavoniji, Baranji i Srijemu te na Jadranu puhat će umjeren sjeverozapadnjak, a ujutro će duž obale biti i bure. Najniža jutarnja temperatura između -3 i 2, na Jadranu od 5 do 10, a najviša dnevna između 8 i 13, na Jadranu od 13 do 17 stupnjeva.


Komentari