‘POSAO U AGROKORU BIO JE REFERENCA ZA OVAJ’ Martina Dalić je na čelu Podravke, veseli se radu sa svojim timom

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Martina Dalić nova je predsjednica Uprave Podravke. Odluka je donešena na današnjoj sjednici Nadzornog odbora, nakon koje je nova predsjednica dala izjavu i zahvalila se Vladi na podršci.

“Veselim se radu sa svojim timom i s radnicim Podravke. Želim se zahvaliti članovima Nadzornog odbora, dioničarima na iskazanom povjerenju, a najviše Vladi Republike Hrvatske i Andreju Plenkoviću na iskazanom povjerenju”, izjavila je Dalić.

Osvrnula se i na kritike na račun netransparentnosti izbora te dodala da ima podršku največeg dioničara.

“Ja ne mogu i nisam u mogućnosti komentirati proces koji su dioničari, a to znači mirovinski fondovi i RH koristili i način na koji su dogovorili ovaj prijedlog. Ja mogu reći da je meni osobno iznimno drago da je prijedlog za moje imenovanje iskazao najveći pojedinačni dioničar, a to je Vlada Republike Hrvatske. To za mene predstavlja i jednu dodatnu odgovornost. Struktura vlasništvo Podravke je struktura tvrtke od koje država puno očekuje”, izjavila je Dalić.

Komentirala je svoj dolazak na ćelno mjesto nakon afere Borg. Posao obavljen u Agrokoru ocijenila je uspješnim.

“Kad sam dala ostavku na mjesto potpredsjednice, tada sam to objasnila. Još pri tome stojim. Troškove spašavanja Agrokora ni na koji način nije snosila država. Ja stoga mislim da posao koji je objavljen u Agrokoru, koji sam ja u velikoj mjeri vodila predstavlja jedno veliko iskustvo i veliku referencu za ovaj posao. To je ekonomski proces koji je uspio i njime smo pokazali da se mi u Hrvatskoj možemo nositi s ekonomskim problemima”, rekla je Dalić, prenosi N1.

Vijest o postavljanju Dalić na čelno mjesto Podravke izazvala je žestoke reakcije dijela oporbe. Način izbora upravitelja Podravke kritiziran je zbog netransparentnosti.

“Podravka je danas tema klasičnog političkog kadroviranja gdje u totalno netransparentnim uvjetima nitko ne zna po kojem se ključu bira predsjednik uprave, jedino je mantra za već nekoliko vlada – bitno je da nije iz Koprivnice ili Koprivničko-križevačke županije”, izjavio je u Saboru Mišel Jakšić iz SDP-a.


Komentari