Porinut čamac kojima će dvojica branitelja pokušati preveslati Atlantski ocean

pixabay.com

Na zagrebačkom Jarunskom jezeru porinut je čamac Feniks kojim će dvojica umirovljenih časnika iz Domovinskog rata, pokušati preveslati Atlantski ocean. Uspiju li Werner Ilić i Martin Cruickshank u svome naumu, uvrstit će Hrvatsku u društvo 31 zemlje koje su uspjele u tom naumu.

Foto: 24 sata screenshot

“Iznimno sam sretan da danas ovdje nazočimo ovom činu koji povezujemo sa iznimno značajnom aktivnošću, a to je obilježavanje 30. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske. Upravo su se u prigodi tog prevažnog datuma u našoj novijoj povijesti ova dva junaka Domovinskog rata odlučila upustiti u izniman pothvat, preveslati Atlantski ocean i uvrstiti Hrvatsku u ligu veslačkih nacija koje su u tome uspjele”, naglasio je ministar branitelja Tomo Medved.

Werner Ilić istaknuo je da žele staviti “sveti hrvatski barjak” među one koji su preveslali Atlantik, prenosi N1. “Nažalost, naš barjak ne vijori u tom sportu i disciplini, ali uskoro bude. Kako smo dočekali naš tisućljetni hrvatski san, dočekat ćemo i naš barjak u ovoj disciplini te ćemo ga ponosno razviti”, poručio je Ilić.

Komentari