Popuštanje mjera i prije 1. lipnja? Žaklin Troskot: ‘Mi smo spremni za rad već od sutra’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska u posljednjih nekoliko tjedana bilježi pad novozaraženih, pa je posljednja 24 sata zabilježen je 251 novi slučaj oboljelih od koronavirusa te je broj aktivnih slučajeva ukupno 3881. Među njima su 1202 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 123 pacijenta. Preminulo je 20 osoba.

Temeljem toga, sve se glasnije govori o popuštanju mjera, a datum kada bi do toga trebalo doći je 1. lipnja. Kako neslužbeno doznaje HRT, razmišlja se o ublažavanju mjera i prije tog datuma, no potvrde još nema.

Otvaranje zatvorenih dijelova restorana i veći broj sudionika na određenim događajima, neke su od mjera koje se navodno nalaze na stolu Stožera.

Predsjednica udruge ugostitelja Žaklin Troskot kaže da nema službenu informaciju o ranijem popuštanju mjera, ali da pozdravlja tu odluku. Smatra da nema potrebe za čekanjem do početka lipanja i dodaje da su ugostitelji spremni za rad već od sutra.

Ugostitelji traže otvaranje zatvorenih dijelova restorana uz poštivanje epidemioloških mjera, a smatraju i da nije logično da se u trgovačke centre može ulaziti bez testa na koronavirus, a u restoranu je to obvezno. Također, očekuju produljenje radnog vremena.

“Ovih 22 sata, kako je sada, je premalo. Restorani ne mogu ni odraditi pravu večeru. Očekujemo turiste, moramo imati normalno radno vrijeme, kazala je Žaklin Troskot, a ugostitelji apeliraju da se vrati uvjeti kakvi su bili prošle godine.


Komentari