POPODNE I NAVEČER STIŽE KAOS: Pljuskovi i jak vjetar samo su uvertira u pravi zimski utorak

Kiša u Zagrebu, (foto: Damjan Tadic / CROPIX)

U Zagrebu je ovog ponedjeljka umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, češćom popodne i navečer. Puše umjeren jugozapadni vjetar, a u noći na utorak zapuhat će jak sjeveroistočnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 14 do 16 °C.

U većini predjela po Hrvatskoj će prevladavati oblačno, uz obalu s kišom od jutra, a drugdje češćom popodne. Lokalno su mogući i pljuskovi. U prvom dijelu dana će biti i sunčanih razdoblja, ponajprije u Dalmaciji i osobito u Slavoniji gdje će kiše biti najmanje.

Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, u gorju i s jakim udarima, a na Jadranu umjereno do jako jugo, u Dalmaciji mjestimice s olujnim udarima.

Krajem dana u sjeverozapadnim i središnjim područjima zapuhat će jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19, samo na istoku do 21 Celzijev stupanj.

U Zagrebu će u utorak prevladavati oblačno povremeno s kišom, a u gorju snijegom uz stvaranje novog snježnog pokrivača. Zaputite li se na Sljeme, bolje vam je da imate zimsku opremu u prtljažniku.

U noći i ujutro će puhati umjeren do jak, prolazno na udare i olujan sjeveroistočni vjetar, koji će prema kraju dana oslabjeti. Temperatura zraka uglavnom između 4 i 7 °C.

Stanje u prometu

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Primorju, Gorskom kotaru i Lici, mogući su odroni, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog radova na Istarskom ipsilonu između čvorova Cerovlje i Vranja (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa i ograničenja.

HAK vozačima i putnicima savjetuje da se prije putovanja u susjedne države dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.


Komentari