‘POMELA’ OSTALE ZASTUPNIKE: Benčić ima najposjećeniju web stranicu, a neki su popularnost stekli za vrijeme lokalnih izbora u Zagrebu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Da se zastupnica platforme Možemo! Sandra Benčić, istaknula u govorima u Saboru, svjedoči podatak da je njezina stranica najposjećenija naspram svih ostalih. Koliko joj je narasla popularnost, govori podatak da je njezina zastupnička stranica imala 5660 posjeta, što je dvostruko više u odnosu na prethodnih šest mjeseci.

Iza nje slijedi, stranica HDZ-ova Ivana Radića (3983), koji je nakon svibanjskih lokalnih izbora zastupničku dužnost zamijenio dužnošću gradonačelnika Osijeka.

Više od tisuću posjeta do 15. srpnja bilježe i  stranice Mostova Mira Bulja (1317), zatim HDZ-ovih Miroslava Tuđmana (1267), Krešimira Ačkara (1146), Žarka Tušeka (1109), Mostova Nikole Grmoje (1103), SDP-ovih Sabine Glasovac (1079) i Mirele Ahmetović (1071) te Rade Borić (NL 1022).

Sabor.hr

Na zastupničkim stranicama mogu se pronaći osnovne informacije o njima kao što su datum i mjesto rođenja, stupanj obrazovanja, kontakti, saborske dužnosti.

Jelena Pavičić Vukičević je također među najposjećenijima

Lokalni izbori, pogotovo u Zagrebu, potaknuli su zanimanje građana i za neke bivše zastupnike, pa su se na popisu najposjećenijih našle osobne stranice Jelene Pavičić Vukičević, zastupnice SDP-a u 5. sazivu, od 2003. do 2008., te Joška Klisovića, SDP-ova zastupnika iz prošlog, 9. saziva, koji su na lokalnim izborima bili kandidati za zagrebačkog gradonačelnika.

Naime, prema dobivenu tumačenju, građani su njihova imena upisivali u internetsku tražilicu, koja ih je vodila na osobne saborske stranice, a to se onda bilježilo u broj posjeta.

U petak 5. veljače sve oči su bile uprte u Sabor

Najtraženiji pojmovi u tražilici Google, koje su korisnici pronašli i otvorili tražene informacije na saborskim stranicama, bili su “dan državnosti” (4521) i “dan antifašističke borbe” (1104).

Najčitaniji akt bile su izmjene Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji u oba čitanja (1700 posjeta).

Više od tisuću puta pregledani su Prijedlog zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, izmjene Zakona o obnovi od potresa na području Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije te izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu.

Najposjećeniji dan bio je 30. svibnja kada je zabilježeno 7931 jedinstvenih posjetitelja, a dan najintenzivnijeg pregleda saborskih stranica bio je dan glasovanja, petak 5. veljače, kada je pregledano više od 24 tisuće stranica.

Toga dana Sabor je izglasovao izmjene Zakonao obnovi od potresa kojima se primjena zakona, osim na područje Zagreba i okolice proširuje i na područje Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije koje su teško stradale u razornom potresu 29. prosinca i donio Nacionalnu razvojnu strategiju države do 2030.


Komentari